Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац набавио противградне ракете

20. Јун Шабац набавио противградне ракете
Заменик градоначелника Душан Костадиновић и начелник Одељења за пољопривреду Душан Лазић посетили су данас противградну станицу у Предворици.
Град Шабац је и ове године посредством Одељења за пољопривреду купио додатан број противградних ракета како би пољопривредници нашег краја били што безбеднији. Набавка ракета није обавеза локалне самоуправе, ипак Град није желео да ризикује и пољопривреднике препусти случају.
– Свесни смо штете коју град и друге временске непогоде могу да нанесу нашим пољопривредницима, зато ништа нисмо желели да препустимо случају. И убудуће ћемо наставити са издвајањима из буџета за ове намене желећи да наши пољопривредници буду што заштићенији. Имајући њихове интересе на првом месту урадићемо све што можемо како би они успешније пословали, истакао је заменик градоначелника Костадиновић.
Начелник Одељења за пољопривреду Душан Лазић напомиње да ово можда није законска али свакако јесте морална обавеза овог Одељења
– Годишње се за набавку противградних ракета издвоји 2-3 милиона динара. У довољном броју ракете су набављене и ове године. Заштиту наших пољопривредника ми сматрамо својом моралном обавезом и као њихов поуздан партнер наставићемо са спровођењем свих потребних мера које доприносе томе да наши пољопривредни произвођачи више производе и боље живе од свог рада, изјавио је Лазић.
Стрелци на овој противградној станици Драгомир Ћирковић и Божа Симић сагласни су да је политика Града да једном оваквом мером изађе у сусрет пољопривредницима за сваку похвалу. Ћирковић је овим путем упутио апел да се систем противградне одбране унапреди на нивоу целе државе како би усеви били заштићени, а самим тим наши пољопривредници конкурентнији на тржишту. Симић је, поред искрене наде да се нећемо наћи у ситуацији да ракете морају да се употребе, ипак нагласио и то да је нужно да смо добро припремљени, што у Шапцу јесте случај.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'