Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац на путу успешних реформи

19. Април Шабац на путу успешних реформи
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца за укључивање грађана и потпредседница Савеза за Е-управу, учествовали су у раду 13. годишње Скупштина Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД). Тема овогодишње Скупштине НАЛЕД-а је пут успешних реформи.

Скупу у Београду присуствовало је више од 300 лидера приватног, јавног и цивилног сектора, који су сагледали остварене резултате у претходној години. У свечаном делу Скупштине представљени су примери најбоље праксе и пут успеха у спровођењу реформи за бољи пословни амбијент.
На скупу су се обратили и амбасадор САД Кајл Скат, шеф канцеларије Светске банке Стивен Ндегва и шеф Делегације ЕУ Сем Фабрици.

На годишњем сусрету највеће приватно-јавне асоцијације у земљи која окупља 310 компанија, локалних самоуправа и организација цивилног друштва потврђено је да су пет најважнијих реформских приоритета НАЛЕД-а: сузбијање сиве економије, даља реформа катастра, развој пољопривреде, унапређење здравственог система и смањење бирократије кроз електронску управу.

У завршници 13. Скупштине, кључним партнерима у реализацији реформи уручено је признање НАЛЕД Стрела за допринос економском развоју Србије. Овогодишњи добитници признања су Њ.Е. Арне Бојрнстад, амбасадор Краљевине Норвешке за подршку унапређењу владавине права, ефикасности инспекцијског надзора и економском оснаживању жена у руралним крајевима, Ли Сунг Ги, генерални директор Корејске агенције за трговину и промоцију извоза КОТРА, за допринос развоју е-управе и паметних градова у Србији и Лора Павловић, директорка Канцеларије за демократски и економски развој УСАИД-а, за подршку јачању културе јавно-приватног дијалога и оснаживање цивилног сектора у нашој земљи.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'