Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац двоструки шампион локалног развоја

03. Јул Шабац двоструки шампион локалног развоја
Шабац је двоструки шампион такмичења “Шампиони локалног развоја” које су организовали Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Радио-телевизија Србије под покровитељством Министарства државне управе и локалне самоуправе и у партнерству са Развојном агенцијом Србије.
Награде за најбољу праксу у две категорије – “Сервис грађана” и “Подршка привреди”, данас је градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу уручио министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић на националној конференцији о локалном економском развоју у Скупштини града Београда.
Решење за које је Шабац награђен у категорији “Подршка привреди” је “one-stop-shop za privredu”, које омогућује привредницима да своје послове уз помоћ ефикасне локалне администрације завршавају на једном месту уз стално ослушкивање њихових потреба и праћење пословања. У категорији “Сервис грађана” Шабац се издвојио по јединственој одлуци да омогући грађанима да одлучују како ће бити потрошен новац од пореза на имовину.
На конкурсу је учествовало 33 града и општине са 42 пријаве у пет категорија. Награђено је осам градова и општина које су реформама администрације и применом нових модела приступа значајно унапредили квалитет живота у локалној заједници и ниво услуга према грађанима, привукли инвестиције и успоставили сарадњу са постојећом привредом.
Шабац је једини град који је шампион у две категорије.
-Почаствован сам чињеницом да смо од пет категорија успели да будемо шампиони у две. Захваљујем се свима који су учествовали у достизању овог циља – Немањи Пајићу, Душану Костадиновићу, свим члановима тима Града који је радио на томе да подигнемо ниво инвестиција у нашем граду, смањимо незапосленост, да отворимо могућност нашим грађанима да слободно одлучују о свом новцу. Ја мислим да смо ми као Град у томе успели и да можемо да будемо одличан пример другима, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић је истакао да Шабац има институционални начин за подршку привреди.
-Оно по чему смо ми специфични је то што имамо Комисију која се бави потребама привреде и решава све оно што привредници имају као примедбу или потребу. Поред тога имамо и свакодневну комуникацију са привредом и оно што је најважније бенефити се осете у граду . Посебно ми је драго што је конкретан резултат смањење броја незапослених са 12000 на испод 8500 незапослених у последње три године. Оно што ме посебно радује је што су наши привредници одлучили да прошире своје капацитете. Ова награда нас обавезује да не само у нашој локалној самоуправи него и на целој територији Србије размењујемо наша искуства и добре праксе као што смо радили и у претходном периоду, рекао је Немања Пајић.
Начелница Одељења за локални економски развој Градске управе Виолета Шестић похвалила је сарадњу Шапца са НАЛЕД-ом и истакла да они у Шапцу виде партнере са којима могу сарађивати на различитим пројектима. Она је рекла да је награда потврда за добра решења које Шабац примењује, али да је највећа потврда чињеница да привредници шире постојеће капацитете, отварају нова радна места и да су задовољни сарадњом са локалном администрацијом.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'