Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац добро место за пословање:
Јазаки проширује капацитете
и отвара нова радна места

06. Децембар Шабац добро место за пословање: <br> Јазаки проширује капацитете <br> и отвара нова радна места
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, посетио је данас јапанску компанију Јазаки, која од јуна послује у Шапцу.
Приликом посете, представницима града Шапца представљено је пословање компаније Јазаки и планови за наредни период.
Градоначелник Зеленовић је подсетио да је отварање Јазакија највећа гринфилд инвестиција у земљи, а да су представници ове велике компаније у Шапцу препознали поузданог партнера и локалну самоуправу погодну за улагање.
-Нису случајно изабрали Шабац. Разлог за њихову одлуку је то што је ово најбоље место за инвестиције у Србији, град који је у оштрој конкуренцији великог броја градова у земљи и региону, успео да победи и доведе фирму, а са тим и отвори шансу грађанима да нађу запослење, рекао је Зеленовић.
Он је подсетио да је Шабац град у ком се најбрже у Србији издају грађевинске и употребне дозволе, и да је то један од разлога зашто се у граду очекују нове велике инвестиције и нова радна места за Шапчане.
-Очекујемо још великих и важних инвестиција у Шапцу. Важно нам је да се добар глас о нашем граду чује и да се зна. У Шапцу више од 50 компанија послује у Северозападној радној зони, и исто толико у источној, и сви су они чланови бизнис породице нашег града. Исто се понашамо и према предузетницима који запошљавају 1700 радника, подвукао је градоначелник Шапца.
Жељко Цвијан, директор Јазакија у Шапцу, казао је да су данас отворили врата фабрике за све сараднике, који су им помогли приликом градње фабрике, како би им представили досадашња достигнућа, али и планове за наредни период. Он је рекао да у фабрици тренутно ради више од 600 радника и најавио нова запошљавања.
-У наредних седам или осам месеци планирамо да запослимо нових 1000 радника. Са представницима Града Шапца ћемо направити план директних посета месним заједницама у Мачванском региону, на којим ћемо организовати презентације компаније Јазаки и потенцијалним радницима представити какви су услови рада и пословања у фирми. Очекујемо да ћемо на овај начин, презентовањем фабрике, доћи до нових радника, додао је Цвијан.
Јазаки послује у 45 земаља света и запошљава 290.000 радника. У Шапцу производе електронске компоненте за камионе које извозе на европско тржиште. Изградња фабрике у Шапцу почела је 2016. године и представља 488. Јазаки локацију на свету. Укупна површина на којој се фабрика простире је 30.000 квадратних метара, налази се на парцели од 6,8 хектара, и представља тренутно највећу фабрику у граду, како по површини комплекса, тако и по броју запослених који ће до 2019.године достићи број од 1700 радника.
Пробна производња почела је у јуну ове године. Запослени су најпре прошли обуку у Јазакијевим фабрикама у Европи, а од јуна је отворен тренинг центар тако да се будући радници обучавају у Шапцу. Првих 500 радника већ је добило уговоре, они који су обучени сада држе обуку за будуће запослен у овој компанији.
О добрим односима Шапчана са јапанским народом сведочи и чињеница да је Шабац први град бивше Југославије који има Повељу о братимљену са јапанским народом и једним јапанским градом. Пријатељство између Шапца и јапанског Фуџимија траје већ 35 година.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
08. Март 2019.

Радови у улици Вука Караџића

ЈКП „Топлана-Шабац“ ће вршити раскопавање површине јавне намене у улици Вука Караџића број 8. ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 11. марта до 30. ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'