Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац добро место за пословање:
Јазаки проширује капацитете
и отвара нова радна места

06. Децембар Шабац добро место за пословање: <br> Јазаки проширује капацитете <br> и отвара нова радна места
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, посетио је данас јапанску компанију Јазаки, која од јуна послује у Шапцу.
Приликом посете, представницима града Шапца представљено је пословање компаније Јазаки и планови за наредни период.
Градоначелник Зеленовић је подсетио да је отварање Јазакија највећа гринфилд инвестиција у земљи, а да су представници ове велике компаније у Шапцу препознали поузданог партнера и локалну самоуправу погодну за улагање.
-Нису случајно изабрали Шабац. Разлог за њихову одлуку је то што је ово најбоље место за инвестиције у Србији, град који је у оштрој конкуренцији великог броја градова у земљи и региону, успео да победи и доведе фирму, а са тим и отвори шансу грађанима да нађу запослење, рекао је Зеленовић.
Он је подсетио да је Шабац град у ком се најбрже у Србији издају грађевинске и употребне дозволе, и да је то један од разлога зашто се у граду очекују нове велике инвестиције и нова радна места за Шапчане.
-Очекујемо још великих и важних инвестиција у Шапцу. Важно нам је да се добар глас о нашем граду чује и да се зна. У Шапцу више од 50 компанија послује у Северозападној радној зони, и исто толико у источној, и сви су они чланови бизнис породице нашег града. Исто се понашамо и према предузетницима који запошљавају 1700 радника, подвукао је градоначелник Шапца.
Жељко Цвијан, директор Јазакија у Шапцу, казао је да су данас отворили врата фабрике за све сараднике, који су им помогли приликом градње фабрике, како би им представили досадашња достигнућа, али и планове за наредни период. Он је рекао да у фабрици тренутно ради више од 600 радника и најавио нова запошљавања.
-У наредних седам или осам месеци планирамо да запослимо нових 1000 радника. Са представницима Града Шапца ћемо направити план директних посета месним заједницама у Мачванском региону, на којим ћемо организовати презентације компаније Јазаки и потенцијалним радницима представити какви су услови рада и пословања у фирми. Очекујемо да ћемо на овај начин, презентовањем фабрике, доћи до нових радника, додао је Цвијан.
Јазаки послује у 45 земаља света и запошљава 290.000 радника. У Шапцу производе електронске компоненте за камионе које извозе на европско тржиште. Изградња фабрике у Шапцу почела је 2016. године и представља 488. Јазаки локацију на свету. Укупна површина на којој се фабрика простире је 30.000 квадратних метара, налази се на парцели од 6,8 хектара, и представља тренутно највећу фабрику у граду, како по површини комплекса, тако и по броју запослених који ће до 2019.године достићи број од 1700 радника.
Пробна производња почела је у јуну ове године. Запослени су најпре прошли обуку у Јазакијевим фабрикама у Европи, а од јуна је отворен тренинг центар тако да се будући радници обучавају у Шапцу. Првих 500 радника већ је добило уговоре, они који су обучени сада држе обуку за будуће запослен у овој компанији.
О добрим односима Шапчана са јапанским народом сведочи и чињеница да је Шабац први град бивше Југославије који има Повељу о братимљену са јапанским народом и једним јапанским градом. Пријатељство између Шапца и јапанског Фуџимија траје већ 35 година.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
17. Јун 2019.

Раскопавање тротоара у Улици цара Душана

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна јединица Шабац, вршити раскопавање ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'