Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац добио донацију Европске уније

13. Новембар Шабац добио донацију Европске уније
У оквиру Пројекта „Заједнички допринос унапређењу транснационалне припремљености за ванредне ситуације у сливу Саве“ данас је Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније, доделио представницима локалне самоуправе кључеве два аутомобила, укупне вредности 56.000 евра. Кључеве једног аутомобила преузео је Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца и комадант Штаба за ванредне ситуације града Шапца, док је кључеве другог возила у име Завода за јавно здравље Шабац преузела Милијана Поповић, директорка ове установе.
Поред нових аутомобила, донацију Европске уније чини и медицинска опрема, која је донирана шабачком Дому здравља и Заводу за јавно здравље.
Пројекат „Заједнички допринос унапређењу транснационалне припремљености за ванредне ситуације у сливу Саве“ има за циљ припрему за ванредне ситуације, посебно поплаве и ублажавање штете настале од поплава. Вредност пројекта је 444.452 евра, а финансира се средствима Европске уније, из ИПА фондова, у оквиру програма прекограничне сарадње Хрватска-Србија.
Партнер града Шапца на овом пројекту је Бродско-посавска жупанија, а у реализацију су укључене и све надлежне институције са обе стране границе: Развојна агенција Бродско-посавске жупаније д.о.о, Завод за јавно здравље Шабац, Завод за хитну медицину Бродско-посавске жупаније, Хрватска горска служба спашавања - станица Славонски Брод и Ватрогасна заједница Бродско-посавске жупаније.
Пројекат подржава одрживи развој у прекограничном подручју, заштиту његових добара: природних, еколошких, економских и људских, кроз заједничке активности у кризним ситуацијама и кроз унапређење техничких капацитета. Доприноси развоју сарадње штабова за ванредне ситуације с обе стране границе, за шта постоје реални заједнички интереси.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
21. Септембар 2018.

Раскопавање на неколико локација у граду

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улицама Јове Курсуле број 8., ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'