Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац добио донацију Европске уније

13. Новембар Шабац добио донацију Европске уније
У оквиру Пројекта „Заједнички допринос унапређењу транснационалне припремљености за ванредне ситуације у сливу Саве“ данас је Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније, доделио представницима локалне самоуправе кључеве два аутомобила, укупне вредности 56.000 евра. Кључеве једног аутомобила преузео је Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца и комадант Штаба за ванредне ситуације града Шапца, док је кључеве другог возила у име Завода за јавно здравље Шабац преузела Милијана Поповић, директорка ове установе.
Поред нових аутомобила, донацију Европске уније чини и медицинска опрема, која је донирана шабачком Дому здравља и Заводу за јавно здравље.
Пројекат „Заједнички допринос унапређењу транснационалне припремљености за ванредне ситуације у сливу Саве“ има за циљ припрему за ванредне ситуације, посебно поплаве и ублажавање штете настале од поплава. Вредност пројекта је 444.452 евра, а финансира се средствима Европске уније, из ИПА фондова, у оквиру програма прекограничне сарадње Хрватска-Србија.
Партнер града Шапца на овом пројекту је Бродско-посавска жупанија, а у реализацију су укључене и све надлежне институције са обе стране границе: Развојна агенција Бродско-посавске жупаније д.о.о, Завод за јавно здравље Шабац, Завод за хитну медицину Бродско-посавске жупаније, Хрватска горска служба спашавања - станица Славонски Брод и Ватрогасна заједница Бродско-посавске жупаније.
Пројекат подржава одрживи развој у прекограничном подручју, заштиту његових добара: природних, еколошких, економских и људских, кроз заједничке активности у кризним ситуацијама и кроз унапређење техничких капацитета. Доприноси развоју сарадње штабова за ванредне ситуације с обе стране границе, за шта постоје реални заједнички интереси.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
13. Децембар 2018.

Радови у улици Јеле Спиридоновић Савић

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Јеле Спиридоновић Савић број 9. ради прикључења објеката на дистрибутивну гасну мрежу у периоду од 14. до 30. децембра 2018. године, уз обавезу ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'