Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Шабац део пројекта за јачање информационе безбедности и заштиту података о личности

02. Јул Шабац део пројекта за јачање информационе безбедности и заштиту података о личности
Данас је у Градској кући одржан састанак представника Града Шапца са представницима НАЛЕД-а, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Србије и компаније САГА поводом потписаног Споразума о Пен тестирању информационог система.
Пен тестирање информационих система је метод процене сигурности компјутерског система или мреже симулирањем напада од стране злонамерних корисника, а потписан Споразум је део пројекта “Јачање капацитета локалних самоуправа у примени регулативе у области заштите података о личности и информационе безбедности".
Пен тестирање система биће спроведено у 10 градова и општина које су чланице Савеза за е-Управу.
Град Шабац као локална самоуправа која активно ради на унапређењу електронског пословања део је овог пројекта који може допринети квалитетнијем начину рада и бољој услузи према грађанима.
-Градска управа Шапца увек даје све од себе да на најбољи и најбезбеднији начин заштити податке којима располаже у оквиру свог информационог система, а опет у складу са законом и подзаконском регулативом. Зато смо део овог пројекта и наравно, поступићемо у складу са анализом ризика и онако како нам ови еминентни стручњаци наложе, рекла је помоћница градоначелника Јелена Топаловић Петровић.
Дарко Ћаласан из компаније САГА која ће спровести тестирање, објаснио је да тестирање практично значи симулацију напада на информациони систем како би се утврдиле и отклониле све рањивости тог система.
-Тестирање подразумева сет активности које спроводе инжењери који су сертификовани за ту врсту спровођења анализе. Практично ради се једна симулација која открива сет рањивости на информационом систему. Након анализе прави се извештај који ће у свом садржају имајти сет мера које је потребно урадити да би се безбедност подигла на највиши могући ниво, рекао је Ћаласан.
Драгана Илић из НАЛЕД-а, чији Савез за е-Управу у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и е-Управу спроводи овај пројекат, казала је да је овај сет активности наставак пута ка електронској управи, дигитализацији и квалитету сервиса ка грађанима.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'