Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Родољубу Шабићу уручена повеља
Почасни грађанин Шапца

26. Јун Родољубу Шабићу уручена повеља<br>Почасни грађанин Шапца
Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја Републике Србије, од данас у својим рукама има доказ да је почасни грађанин Шапца. Наиме, због раније заказаних обавеза, Шабић није био у могућности да на Дан града, 22. априла, присуствује додели признања за развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода, тако да је овај чин уприличен данас у Градској кући. Повељу му је уручио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Истакавши да је сада у свом граду, Родољуб Шабић рекао је да му је част и задовољство да се сврста међу грађане Шапца.
Градоначелник Шапца нагласио је да се Априлска награда не додељује случајно и да је мало људи са звањем почасног грађанина Шапца.
- Додељујући највише признање града, указујемо на важне теме о којима говоримо, а једна од најважнијих је заштита институција и право људи да се питају и одлучују, да се њихова реч чује. Битно је то шта Родољуб Шабић као повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности представља. А то је независан глас који нас упућује на то како се отварају значајне теме за нашу јавност. Драматично је важно да укажемо на проблеме у нашем друштву и чињеницу да они могу да се решавају. Ми смо у Шапцу спремни да отварамо тешке теме и да о њима разговарамо. Проблеми се могу решавати - потребно је да институције раде свој посао, да им се омогући простор за то и да грађани буду информисани. Шабац је на том пута већ дуже време и трудимо се да одржимо ниво нормалности и отвореног приступа у јавним пословима. Верујем да ћемо у томе успети, а све институције, односно њихови носиоци, могу у томе да нам помогну, навео је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'