Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Родољубу Шабићу уручена повеља
Почасни грађанин Шапца

26. Јун Родољубу Шабићу уручена повеља<br>Почасни грађанин Шапца
Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја Републике Србије, од данас у својим рукама има доказ да је почасни грађанин Шапца. Наиме, због раније заказаних обавеза, Шабић није био у могућности да на Дан града, 22. априла, присуствује додели признања за развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода, тако да је овај чин уприличен данас у Градској кући. Повељу му је уручио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Истакавши да је сада у свом граду, Родољуб Шабић рекао је да му је част и задовољство да се сврста међу грађане Шапца.
Градоначелник Шапца нагласио је да се Априлска награда не додељује случајно и да је мало људи са звањем почасног грађанина Шапца.
- Додељујући највише признање града, указујемо на важне теме о којима говоримо, а једна од најважнијих је заштита институција и право људи да се питају и одлучују, да се њихова реч чује. Битно је то шта Родољуб Шабић као повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности представља. А то је независан глас који нас упућује на то како се отварају значајне теме за нашу јавност. Драматично је важно да укажемо на проблеме у нашем друштву и чињеницу да они могу да се решавају. Ми смо у Шапцу спремни да отварамо тешке теме и да о њима разговарамо. Проблеми се могу решавати - потребно је да институције раде свој посао, да им се омогући простор за то и да грађани буду информисани. Шабац је на том пута већ дуже време и трудимо се да одржимо ниво нормалности и отвореног приступа у јавним пословима. Верујем да ћемо у томе успети, а све институције, односно њихови носиоци, могу у томе да нам помогну, навео је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'