Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Редовно стање на водотоковима
у шабачком крају

04. Јун Редовно стање на водотоковима <br>  у шабачком крају
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, командант градског штаба за ванредне ситуације, обишао је данас водотокове другог реда у шабачком крају, како би се на терену упознао са стањем у ком се налазе воде.

-Иако је јуче на територији целе Србије уведена ванредна одбрана на свим водотоковима, оно што ја могу да кажем, а уверио сам се и сада, немамо изливања ни на једној реци, ни на једном водотоку, било да је он бујични или водоток другог реда. Подсећам да је Град Шабац очистио више од 100 километара канала другог реда, који сада добро примају воду и одводе је према Сави. Ситуација се редовно прати, и у комуникацији смо са свим државним службама и органима. За данас и сутра су најављене нове падавине, а очекујемо престанак кише до петка. Као град ћемо урадити све што је у нашој надлежности да не дође до било какве врсте плављење и штете. Наша Комунална полиција је стално на терену, и они ће упутити допис водном инспектору, господину Тадићу, да напише налоге свим домаћинима, који су власници парцела уз водотокове, да их очисте како би вода могла да несметано пролази, рекао је Зеленовић и поновио да иако држава Граду Шапцу дугује 30 милиона евра, Град је са својим новцем очистио све критичне тачке на водама другог реда.

Ненад Илић из Комуналне полиције, рекао је да водостај на реци Думачи, као највећем бујичном водотоку другог реда, скоро па неприметан.
-Када су у питању водотокови другог реда и каналска мрежа на шабачкој територији, стање је стабилно. Суграђане не треба да брине што се у неком тренутку појави велика количина воде и што се створе баре. Те баре и та вода врло брзо нестану, повлаче се, захваљујући функционалости наше мреже за воде другог реда. Сава је данас на коти од 391 центиметар, што значи да је успоренији ток реке Саве, а са тим и њених притока, посебно Церског ободног канала. И за данас је најављена киша, али са дупло мањим интензитетом него јуче, па сматрамо да неће бити проблема за каналску мрежу и водотоке у Шапцу. И Сава би до петка требала да буде у опадању, рекао је Илић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'