Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Редовно стање на водотоцима другог реда

21. Март Редовно стање на водотоцима другог реда
Према наводима представника Градског штаба за ванредне ситуације, који су данас боравили на терену, стање на водотоцима другог реда се редовно прати и нема никаквих изливања на бујичним водама.
Како је подсетио Миодраг Филиповић, члан Штаба за ванредне ситуације и представник ЈП „Инфраструктура“, пре четири године воде другог реда су озбиљно претиле да угрозе становништво и оранице, али да је сада, захваљујући интервенцији Града Шапца, опасност отклоњена.
-Град Шабац је очишћено близу 100 километара водотокова другог реда, који се налазе у надлежности локалне самоуправе. Уређивала су се и чистила корита Добраве, Думаче, Беле Реке и Змајевца. Данас је овде друга слика, опасности од воде нема, а мештани Горње Врањске могу да буду безбрижни. Ово се не односи само на мештане ове месне заједнице, већ и на становнике свих села у којима протичу водотоци другог реда, који су под контролом и редовним надзором, рекао је Филиповић.
Он је додао да проблем представља висок водостај Саве која пуни корита Добраве и Думаче, али је истакао да нема опасности од изливања река.
Јулијана Митровић, мештанка Горње Врањске, казала је да су претходних година, са првим обилнијим кишама и топљењем снега становници у центру села морали да се евакуишу из својих кућа, али и да је река плавила усеве које су се налазили уз воду.
-Од када је прокопано и очишћено корито реке Думаче више нема опасности од поплава, а становништво може да одахне. Зато нам је јако важно што је Град Шабац извео акцију чићења водотокова другог рекла, рекла је Јулијана Митровић.
За чишћење близу 100 километара водотокова другог реда, из градске касе је опредељено 110 милиона динара. Овом акцијом спречена је велика штета на објектима и њивама.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'