Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Расписан конкурс за субвенције за наводњавање

04. Мај Расписан конкурс за субвенције за наводњавање
Заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић, члан Градског већа Славиша Костадиновић и начелник Одељења за пољопривреду Душан Лазић, поводом расписивања конкурса за субвенције за наводњавање у 2018. години, посетили су домаћинство Живојина Мандића у селу Метлић, који је захваљујући овим мерама Града Шапца прошле године решио проблем водоснабдевања својих расадника, проширио и унапредио производњу јагода и малина на свом имању.
За Поцерину, као крај који је највећи произвођач јагода на територији Шапца, а који уједно има највише проблема када је наводњавање у питању, од велике су важности мере подстицаја копања дубинских бунара које Град спроводи већ 11 година.
Према речима начелника Одељења за пољопривреду Душана Лазића, ова мера се показала као најефикаснија јер за резултат има увећање приноса са 7-8 тона по хектару на више од 20 тона по хектару, што је најјаснији показатељ драстичног раста поризводње код наших пољопривредника који узгајају јагоде, а самим тим и увећање њихових прихода.
Заменик градоначелника Душан Костадиновић овом приликом истакао је да је пољопривреда велика развојна шанса нашег краја јер више од половине становништва Шапца живи управо од пољопривредне производње.
-Чињеница да само захваљујући мери субвенција за наводњавање данас имамо више од 1500 хектара под јагодом, спрам мање од 100 хектара како је раније било, довољан је разлог да Град настави са спровођењем досадашњих активности у домену пољопривреде, нагласио је заменик градоначелника и додао да се сваке године из градског буџета издвајају се велика средства за подстицаје у пољопривредној производњи јер је аграрна политика Града јасна – створити услове да наши пољопривредници зараде више и да боље живе од посла којим се баве.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'