Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Радови у Савској авенији напредују предвиђеном динамиком

28. Август Радови у Савској авенији напредују предвиђеном динамиком
На Старом граду и простору некадашње депоније изградња Савске авеније је у пуном јеку. Завршено је постављање подземних инсталација и почиње изградња пешачких стаза, а у току су и припреме за постављање новог мостића.

-Пре непуних месец дана су почели радови. Подземне инсталације су завршене, чишћење канала, струја, водоводна мрежа и слични послови. У наредним данима радови ће добијати праве обрисе будући да ће почети изградња стаза. Трудимо се да радове организујемо тако да суграђани могу несметано да дођу до реке и уживају као и претходних година, а надамо се да ће следеће године тај доживљај бити лепши, рекла је в.д. директора ЈП “Инфраструктура” Шабац Виолета Шестић.

Градоначелник Небојша Зеленовић верује да ће пројекат Савапарк, чији је део Савска авенија, бити најбољи пројекат у Србији и да ће авенија омогућити да грађани комотно долазе до реке.

-Показујемо да смо способни да мењамо свет око себе сопственим знањем, сопственим умећем и сопственим парама. Све ово финансира град Шабац, вредност пројекта је близу милион евра кад се узму у обзир сви радови.Савапарком ћемо отворити простор да сви грађани, млади и стари, почну да доживљавају реку Саву и приобаље као свој најлепши простор, рекао је градоначелник.

Пројекат има вишеструку корист, поред естетске улоге, треба да омогући одбрану од поплава.

-Паралелно, овај пројекат се развија тако да добијемо добру и квалитетну каналску мрежу у којој ће увек бити воде и која ће истовремено бити одбрана од поплава. Савапарк доноси вишеструку корист - решавамо вишедеценијску депонију, проблеме са загађењем и поплавама, уређењујемо простор који доноси јавну корист и опште добро за све, казао градоначелник Небојша Зеленовић.

Градоначелник је најавио учешће стручњака из Европе на пројекту за реконструкцију тврђаве.

-Ангажовали смо преко Француске амбасаде највећег стручњака у Европи за фортификацију који треба да нам да предлог како да реконструишемо тврђаву. То је посебан пројекат и радићемо га заједно са организацијом Европа ностра. Они су покренули иницијативу након што су видели тврђаву, рекао је градоначелник Зеленовић.

У улици Краља Александра изграђен је нов паркинг на ком ће грађани који долазе на Стари град моћи да оставе своје аутомобиле, али ће нових 20 паркинг места растеретити и паркирање у центру града.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2019.

Водовод - радови у Милоша Поцерца и Сремској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'