Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Радионице “Бирам француски” у шабачким школама

27. Април Радионице “Бирам француски” у шабачким школама
Представници Француског института у Србији у сарадњи са партнерима из Шапца одржаће данас низ радионица о француском језику и култури у шабачким основним и средњим школама.
Прилику да из другачијег угла сагледају значај и лепоту француског језика и културе имаће ученици основних школа “Краљ Александар Карађорђевић” у Прњавору и Рибарима, “Стојан Новаковић” и “Вук Караџић” у Шапцу, као и основци у Мајуру. На крају радне посете представници Француског института одржаће радионицу и у Шабачкој гимназији.
Члан Градског већа Шапца Игор Марсенић рекао је да Град Шабац отвара бројна нова поља сарадње са партнерима из Амбасаде Француске и Француског института у Србији.
-Наш народ има једну лепу пословицу која каже “Богат су онолико колико језика говориш”, ово је наш начин да обогатимо наше најмлађе. Верујемо да је познавање сваког језика и сваке културе изузетно важно јер то наше суграђане чини грађанима света, казао је Марсенић.
Координаторка за промоцију француског језика при Француском институту у Србији Жилијет Тирлик изразила је задовољство што има прилику да се сретне са представницима школа и Градске управе и са њима разговара о новим пројектима. Она је казала да је циљ Француског института да посети што више градова у Србији и да њиховим акцијама буду обухваћена деца најразличитијих узраста.
Пре почетка радионица у шабачким школама, у Градској кући је одржан састанак представника града, Француског института и представника шабачких основних и средњих школа.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'