Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Радионице “Бирам француски” у шабачким школама

27. Април Радионице “Бирам француски” у шабачким школама
Представници Француског института у Србији у сарадњи са партнерима из Шапца одржаће данас низ радионица о француском језику и култури у шабачким основним и средњим школама.
Прилику да из другачијег угла сагледају значај и лепоту француског језика и културе имаће ученици основних школа “Краљ Александар Карађорђевић” у Прњавору и Рибарима, “Стојан Новаковић” и “Вук Караџић” у Шапцу, као и основци у Мајуру. На крају радне посете представници Француског института одржаће радионицу и у Шабачкој гимназији.
Члан Градског већа Шапца Игор Марсенић рекао је да Град Шабац отвара бројна нова поља сарадње са партнерима из Амбасаде Француске и Француског института у Србији.
-Наш народ има једну лепу пословицу која каже “Богат су онолико колико језика говориш”, ово је наш начин да обогатимо наше најмлађе. Верујемо да је познавање сваког језика и сваке културе изузетно важно јер то наше суграђане чини грађанима света, казао је Марсенић.
Координаторка за промоцију француског језика при Француском институту у Србији Жилијет Тирлик изразила је задовољство што има прилику да се сретне са представницима школа и Градске управе и са њима разговара о новим пројектима. Она је казала да је циљ Француског института да посети што више градова у Србији и да њиховим акцијама буду обухваћена деца најразличитијих узраста.
Пре почетка радионица у шабачким школама, у Градској кући је одржан састанак представника града, Француског института и представника шабачких основних и средњих школа.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'