Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Прваци почели бесплатну обуку пливања на базену

08. Октобар Прваци почели бесплатну обуку пливања на базену
У оквиру акције „Шабац-град без непливача“ више од 2500 шабачких основаца прошло је бесплатну обуку за непливаче. Данас је обуку започело нових 400 полазника, најмлађих основаца из шабачких градских и сеоских школа.
Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца за укључивање грађана, на Градском базену разговарала је са инструкторима ВК „Шабац“ о традиционалној акцији која је под покровитељством Града Шапца.
-Поносни смо што је од почетка акције "Шабац-град без непливача" 2500 наших најмлађих суграђана научило да плива. Шапчани дуго нису имали Градски базен, а када је отворен, покренута је ова акција која је имала за циљ да сви бесплатно науче да пливају. На тај начин млади људи усмеравају се ка спорту и здравим стиловима зивота. Градски базен смо направили са јасним циљем – да Шабац постане град без непливача. Да деца стичу здраве навике и да буду способни људи. Захваљујемо се и вредним тренерима, али и родитељима, јер без њихове подршке ова акција не би била могућа. Ми смо по овоме заиста јединствен град у Србији, казала је Јелена Топаловић Петровић.
Јелена Лазић, пр Градског базена у Шапцу, каже да је пет генерација ђака научило да плива у оквиру ове акције. -Обуку смо почели да посматрамо као пројекат, јер су њени резултати видљиви на дужи временски период. Ако наставимо овим темпом, а имамо све услове за то, наш сјајан кадар који обучава најмлађе суграђане, за пар година моћи ћемо да се похвалимо да је наш пројекат “Шабац-град без непливача”, са резултатима достигао своје име и да је ово заиста град без непливача, додала је Јелена Лазић.
Сви малишани ће проћи обуку од 20 часова пливања, која се реализује три пута недељно.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Септембар 2018.

Радови у Улици краља Милутина

Градска управа Града Шапца - ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'