Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Прњавор: Постављена најмодернија опрема
за одбрану од поплава

27. Март Прњавор: Постављена најмодернија опрема <br> за одбрану од поплава
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, данас је посетио Прњавор и локацију на којој се налази водовоизвориште које је обезбеђеном најмодернијом опремом за одбрану од поплава-Бивер мобилним баријерама. Бивер систем је патентиран и произведен у Швајцарској.
Према речима Горана Тасића из Развојно иновациног система, Бивер система на веома ефикасан и брз начин обезбеђује угрожене локације, уместо некада коришћених џакова са песком.
-У питању су баријере које се пуне водом, из хидранта, реке, језера или цистерне и састоји се од секција које се настављају једна на другу. Висина баријера је 50, 80, 100, 110, 125 и 160 цм. Основна предност у односу на традиционалну одбрану џаковима са песком је у брзини постављања и уклањања. Уклањање баријере је још једноставније и при томе не остају никакав отпад нити се загађује животна средина, рекао је Тасић.
Градоначелник Зеленовић је подсетио да је на седници Градског штаба за ванредне ситуације донета одлука да се редовно прати стање на свим водотоковима првог и другог реда у шабачком крају.
-Пошто су водотокови другог реда потпуно под контролом и нема никаквих проблема, сматрали смо да је потребно и да превентивно обезбедимо водоизворишта у Прњавору, обзиром на предвиђања везана за реку Дрину. Ово је прилика да тестирамо нове мере у одбрану од поплава, јер је наша идеја да у одбрану од поплава укључимо што више способних фирми које могу да пруже такву врсту услуге. До сада смо научили да је превенција јако важна, јер се добрим првентивним деловањем штити и објекти и људи, рекао је Зеленовић.
Бранислав Срдановић, председник Савета МЗ Прњавор, казао је да је добро што су постављене мобилне баријере, јер је након поплава које су задесиле овај крај 2014. године било потребно више од две и по године да се бунари очисте и доведу у ред.
-Све то доста кошта, а највећа штета би била да се трајно упропасти водоизвориште. Зато сматрамо да је улагање у превентиву права инвестиција, рекао је Срдановић и подсетио да је 2014. године цео обухват око водоизворишта био под водом од близу 80 центримера.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
21. Октобар 2019.

Топлана - радови у улицама Михаила Рашића и Рудничкој

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“, Шабац, вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'