Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Прњавор: Добром инфраструктуром до статуса општине

30. Септембар Прњавор: Добром инфраструктуром до статуса општине
У току ове грађевинске сезоне у Прњавору су асфалтиране четири улице, а очекује их и асфалтирање Дринске улице у дужини од 1,6 километара као и уређење центра села и постављање тротоара у Карађорђевој улици.

За село које претендује да буде општина, путна инфраструктура је један од основних предуслова, али посебно је значајно да имају свој буџет. За шабачке месне заједнице то је износ прикупљен од пореза на имовину којим располажу мештани и на референдуму одлучују како ће бити инвестиран.

-Прњавор је најудаљеније село од Шапца које јако личи на општину, али један од важних услова за неко место да постане општина јесте да има свој буџет. Увођењем референдума то смо омогућили свакој месној заједници, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић у Прњавору где је разговарао са мештанима поводом асфалтирања улице Вука Карацића у овом месту.

Одлуку да се асфалтира улица Вука Караџића донели су мештани Прњавора на референдуму.

-Ова улица је удаљена од центра Прњавора 3 километра, али мештани целог села су гласали за овај предлог, истакао је градоначелник.

Он је објаснио да поред радова који се финансирају новцем од референдума, и поред радова који се финансирају искључиво из буџета Града као што је асфалтирање Дринске улице у Прњавору, постоји и програм “два на динар” који подразумева да ће град на сваки динар који прикупе грађани додати два динара.

-Позивам све грађане који имају иницијативу да у својим улицама нешто ураде да искористе политику “два на динар” која функционише још од 2000. године и да урадимо заједно те добре ствари. Ребалансом буџета опредељено је додатних 76 милиона динара да бисмо испратли ову политику, казао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Градоначелник је присуствовао асфалтирању улице Вука Карацића, али пре него што су машине ушле у ову улицу, радови су завршени у још два сокака у Прњавору и у улици Јанка Веселиновића. Асфалтирање Дринске улице почиње за неколико дана, а убрзо и постављање тротоара у Карађорђевој улици и уређење центра села.

Сви радови посебно су значајни за младе који остају у селу, истиче Иван Туфегџић, одборник у Скупштини града из Прњавора.


-Најбитнији је за децу, на њима свет остаје. Борили смо се да ова улица буде на референдуму који је био у априлу и дочекали смо да се уради. Дужина улице је 620 метара. Такође, од новца из референдума је урађена и улица Јанка Веселиновића. Још два сокака од по 250 метара су асфалтирана али тако што су грађани учествовали у програму “два на динар”, објаснио је Туфегџић.

Он каже да месна заједница већ има списак предлога за наредни референдум.
-Наше село претендује да буде општина а добра путна инфраструктура је један од предуслова, а поред тога су и добра струја и надамо се ширењеу водоводне мреже. Очекује нас и постављање тротоара у Карађорђевој и уређење центра села. То су радови који су изгласани на референдуму. Наредни референдум је 27. октобра а предлози ће бити Јојића сокак, Кнеза Милоша и Ново насеље и тротоари у Арчибалда Рајса и улици Војводе Мишића. То су предлози Месне заједнице, рекао је Иван Туфегџић.


Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'