Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Привредници подржали предлог градског буџета за 2020. годину

06. Децембар Привредници подржали предлог градског буџета за 2020. годину
Привредници су подржали предлог буџета Шапца за 2020. годину, који им је представљен на данашњој седници, рекао је Зоран Тошић, председник Привредног савета града Шапца након данашње седнице овог тела.

На седници Привредног савета било је речи и о осталим кључним темама за развој привреде у Шапцу.

-Чули смо и извештај о свим оствареним капиталним инвестицијама у овој години, као и план за наредну годину. Било је речи и о акционом плану запошљавања и испуњеним програмима, али и о плану запошљавања за 2020, као и о преписци са Министарством финансија о нашем захтеву да се у Северозападној радној зони отвори царински терминал. Такође, информисали смо и о преписци са Министарством саобраћаја која се односи на нашу иницијативу да се пут од Шапца до Дреновца санира јер је у јако лошем стању. А знамо да је та саобраћајница од стратешког значаја за град, рекао је Зоран Тошић председник Привредног савета.

Он је подсетио да су акцију озелењавања која је у току, иницирали шабачки привредници на претходном савету, чиме су показали друштвену одговорност и приврженост локалној заједници. До сада је у акцију укључено девет компанија, више од хиљаду стабала је већ обезбеђено, а њихова вредност је око пет милиона динара.


Милан Васић, начелник Градске управе града Шапца као најважније реализоване капиталне пројекте издвојио је радове у Северозападној радној зони и Лучку улицу у Источној радној зони.

- Вредност овогодишњих капиталних инвестиција била је око 10 милиона евра. Од тога, у Северозападној радној зони и граду, а мислим најпре на саобраћајнице, паркове и тргове, реализовано је око 600 милиона динара, док је за саобраћајнице, реконструкцију и одржавање градских улица инвестирано око 400 милиона динара. Нарочито смо поносни на чињеницу да смо значајна средства повукли из европских фондова, тако да је око 700.000 евра уложено у Северозападну радну зону, где су почели радови на новој зеленој пијаци, а изграђена је и нова улица поред Јазакија. Поред ових 10 милиона евра, урађене су 33 улице захваљући политици „два на динар“ и средствима од 90 милиона евра, рекао је Васић.Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'