Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Пријем за шабачке пољопривреднике

15. Јануар Пријем за шабачке пољопривреднике
У Градској кући организован је новогодишњи коктел за пољопривреднике на ком су сумирани резултати из претходне године и најављени пројекти за 2018. годину. Одељење за пољопривреду Градске управе града Шапца, поред 10 пројеката који су реализовани у 2017. години, планира спровођење два нова програма: један у области органске производње, други усмерен ка подизању прерађивачких капацитета у воћарству, млекарству и повртарству.
Заменик градоначелника Душан Костадиновић поручио је пољопривредницима да је аграрна политика града јасна и да је њен основни циљ да пољопривредници зараде више.
-Свесни смо да је пољопривреда наша велика развојна шанса, због тога велику пажњу посвећујемо пољопривредним произвођачима. У претходним годинама издвајали смо значајна средства из буџета као подстицај пољопривреди, тако ћемо наставити и у наредним годинама. Верујемо да смо на тај начин допринели да наши пољопривредници буду лидери по произвoдњи воћа, поврћа, млека и најквалитетнијег меда, рекао је Душан Костадиновић.
Начелник Одељења за пољопривреду Владимир Шпегар као најзначајнији резулатат из 2017. године издвојио је проширење засада у Мачви и Поцерини на више од 500 хектара.
-Међу најзначајнијим пројектима већ неколико година је субвенционисање копања дубинских бунара. Протекла година је друга по броју ископаних бунара – чак 82, што је резултирало проширењем засада на више од 500 хектара. Протекле године и козарство је било у експанзији, а наставили смо и са плаћањем камате за субвенционисане кредите, што радимо већ пет година. У 2017. години први пут смо субвенционисали набавку уматичених грла свиња оваца и коза, навео је Шпегар истичући да ће фокус у овој години бити усмеравање пољопривредника ка ИПАРД фондовима.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'