Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Пријем за шабачке пољопривреднике

15. Јануар Пријем за шабачке пољопривреднике
У Градској кући организован је новогодишњи коктел за пољопривреднике на ком су сумирани резултати из претходне године и најављени пројекти за 2018. годину. Одељење за пољопривреду Градске управе града Шапца, поред 10 пројеката који су реализовани у 2017. години, планира спровођење два нова програма: један у области органске производње, други усмерен ка подизању прерађивачких капацитета у воћарству, млекарству и повртарству.
Заменик градоначелника Душан Костадиновић поручио је пољопривредницима да је аграрна политика града јасна и да је њен основни циљ да пољопривредници зараде више.
-Свесни смо да је пољопривреда наша велика развојна шанса, због тога велику пажњу посвећујемо пољопривредним произвођачима. У претходним годинама издвајали смо значајна средства из буџета као подстицај пољопривреди, тако ћемо наставити и у наредним годинама. Верујемо да смо на тај начин допринели да наши пољопривредници буду лидери по произвoдњи воћа, поврћа, млека и најквалитетнијег меда, рекао је Душан Костадиновић.
Начелник Одељења за пољопривреду Владимир Шпегар као најзначајнији резулатат из 2017. године издвојио је проширење засада у Мачви и Поцерини на више од 500 хектара.
-Међу најзначајнијим пројектима већ неколико година је субвенционисање копања дубинских бунара. Протекла година је друга по броју ископаних бунара – чак 82, што је резултирало проширењем засада на више од 500 хектара. Протекле године и козарство је било у експанзији, а наставили смо и са плаћањем камате за субвенционисане кредите, што радимо већ пет година. У 2017. години први пут смо субвенционисали набавку уматичених грла свиња оваца и коза, навео је Шпегар истичући да ће фокус у овој години бити усмеравање пољопривредника ка ИПАРД фондовима.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'