Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Пријем за представнике Савета Европе

06. Фебруар Пријем за представнике Савета Европе
Град Шабац је један од организатора састанка Комитета за мониторинг конгреса локалних власти Савета Европе у Србији.
Вечерас је у Комбанк дворани организован коктел добродошлице за представнике Комитета.
Организатори скупа су општине Параћин, Чајетина и Стари град и Град Шабац, а пријем су приредили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник општине Стари град Марко Бастаћ и председник општине Параћин Саша Пауновић.

Чланови Мониторинг комитета при Конгресу локалних регионалних власти Савета Европе, ће испитати извештај о ситуацији локалне и регионалне демократије у Пољској и Републици Молдавији, као и извештај о изборима за кантоналне скупштине Федерације Босне и Херцеговине.
Ови извештаји ће бити представљени на усвајање на 36. седници Конгреса, која ће се одржати у Стразбуру од 2. до 4. априла 2019.

Комитет ће такође дискутовати о процедурама мониторинга који је у току у вези са спровођењем Европске повеље о локалној самоуправи у Босни и Херцеговини и Руској Федерацији.

У оквиру активности Конгреса на промоцији људских права на локалном и регионалном нивоу, Комитет ће разговарати о темама које ће бити обухваћене у другом тому Приручника о људским правима. Први том, објављен у новембру 2018.год., фокусира се на право на недискриминацију против три групе: избеглица, азиланата и миграната; Рома и номада; и ЛГБТ особа. То укључује презентацију правног оквира и улоге коју локалне и регионалне власти могу да играју, као и 65 примера добре праксе примењених у више од 25 земаља.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
23. Август 2019.

Реконструкција водоводне мреже у Кнеза Лазара

У понедељак 26. августа почеће реконструкција водоводне мреже у улици Кнеза Лазара у делу ближем Карађорђевој улици. Због реконструкције биће уведена забрана паркирања у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'