Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Пријем за историчарку Латинку Перовић

08. Октобар Пријем за историчарку Латинку Перовић
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је данас у Градској кући пријем за представнике Савета за обележавање мисаоног наслеђа Радомира Константиновића и Фондације Винавер међу којима су Гојко Тешић, професор књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду и Латинка Перовић, историчарка.
Градоначелник је са гостима разговарао о потенцијалима Шапца и истакао да Град годишње за културу издваја чак седам одсто из буџета. Говорио је о сталним улагањима у образовање и привреду.
-Град Шабац је ове године ушао у један велики и озбиљан књижевни подухват. Одлучили смо да финансирамо издавање сабраних дела Радомира Константиновића, обзиром на значај његовог дела, не само у Србији, него у читавом региону. Сматрамо да теме које је он отворио, као најважније теме јесу слобода и слободарство. Оно што ми заправо радимо је подизање једног великог националног пројекта који треба да доведе до тога да почне да се озбиљно разговара о најважнијим тема, а да то не раде политичари већ људи који су за то најстручнији у Србији. Велика ми је част што је Латинка Перовић у друштву других књижевника дошла у Шабац да говори о тим најважнијим темама. Очекујем да се та енергија из Шапца врло брзо прошири по целој Србији и да имамо важну тему која креће из слободарског краја, рекао је Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
23. Август 2019.

Реконструкција водоводне мреже у Кнеза Лазара

У понедељак 26. августа почеће реконструкција водоводне мреже у улици Кнеза Лазара у делу ближем Карађорђевој улици. Због реконструкције биће уведена забрана паркирања у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'