Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Пријем за историчарку Латинку Перовић

08. Октобар Пријем за историчарку Латинку Перовић
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је данас у Градској кући пријем за представнике Савета за обележавање мисаоног наслеђа Радомира Константиновића и Фондације Винавер међу којима су Гојко Тешић, професор књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду и Латинка Перовић, историчарка.
Градоначелник је са гостима разговарао о потенцијалима Шапца и истакао да Град годишње за културу издваја чак седам одсто из буџета. Говорио је о сталним улагањима у образовање и привреду.
-Град Шабац је ове године ушао у један велики и озбиљан књижевни подухват. Одлучили смо да финансирамо издавање сабраних дела Радомира Константиновића, обзиром на значај његовог дела, не само у Србији, него у читавом региону. Сматрамо да теме које је он отворио, као најважније теме јесу слобода и слободарство. Оно што ми заправо радимо је подизање једног великог националног пројекта који треба да доведе до тога да почне да се озбиљно разговара о најважнијим тема, а да то не раде политичари већ људи који су за то најстручнији у Србији. Велика ми је част што је Латинка Перовић у друштву других књижевника дошла у Шабац да говори о тим најважнијим темама. Очекујем да се та енергија из Шапца врло брзо прошири по целој Србији и да имамо важну тему која креће из слободарског краја, рекао је Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
27. Мај 2019.

Раскопавање у Мачванској улици

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'