Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Превентивна седница штаба за ванредне ситуације –
стање редовно

13. Мај Превентивна седница штаба за ванредне ситуације –<br> стање редовно
Водостај на Сави код Шапца је низак за ово доба године, а канали другог реда попуњени до трећине капацитета те за сада нема никаквих опасности од најављених обилних падавина, изјавио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић након превентивне седнице Штаба за ванредне ситуације која је одржана данас у Градској кући у Шапцу.
Седница Штаба за ванредне ситуације сазвана је због упозорења које је издао Сектор за ванредне ситуације. На седници су представници ВП “Сава” навели да је водостај Саве код Шапца тренутно је 276 цм, далеко од ванредне одбране од поплава које се уводе када је водостај 500 цм.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је и командант Штаба за ванредне ситуације изјавио је да је седница превентивног карактера а стање на терену под контролом.
-Ово је превентивна седница, испитали смо водотокове првог и другог реда, каналску мрежу и канализацију коју одржавају наша предузећа – све је под контролом, нема никаквих опасности. Водостај на Сави је низак за овај период године а канали другог реда су до трећине попуњени тако да има довољно места да се прими сва вода. Штаб функционише на исти начин на који је функционисао и протеклих неколико година. Комуницирамо једни са другима, водимо рачуна и чекамо да видимо како ће ова ситуација проћи, рекао је градоначелник Зеленовић.
Он је додао да је од пет ризичних километара насипа на Сави остало само 300 метара који евентуално могу бити проблематични.
-Што се тиче насипа на реци Сави, добили смо информацију од извођача да су у току радови и да од претходних пет километара који су били ризични сада имамо само 300 метара који евентуално могу бити ризични али да предузеће које изводи радове, а то је Југокоп Подриње, води рачуна и има сва потребна средства, у складу са уговором, да заштити то подручје ако дође до неуобичајено високог водостаја Саве, објаснио је Зеленовић.
Телефон за информације за све грађане је 015/354-700.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'