Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Представници Апотеке Панчево дошли у Шабац
по решење за проблеме

14. Август Представници Апотеке Панчево дошли у Шабац <br> по решење за проблеме
Да је Шабац на добром путу у решавању проблема у ком се налази Апотека „Шабац“ и запослени у овој установи, потврдили су данас представници Апотеке „Панчево“, који су по препоруци Министраства здравља дошли у Шабац, да чују савете и сугестије у решавању проблема њихове апотекарске установе.
Јелена Јекић, начелница Градске управе града Шапца, истакла је да је Министарство здравља као пример добре праксе препознало конкретна решења, искуства и начин на који је Град помогао Апотеци „Шабац“ у рационализацији броја запослених у овој установи.
-Град Шабац и Градска управа су активно учествовали у процесу спровођења програма рационализације. Пружали смо правну и техничку подршку запосленима и ставили своје ресурсе на располагање Апотеци. У координацији Градске управе, руководства Апотеке и Министарства здравља, у кратком року смо успели да добијемо сагласност Министарства на Правилник о систематизацији. Оног момента када је стигла сагласност на Правилник, почели смо са спровођењем анекете и обавештавањем запослених о њиховим правима. Следећи корак била је израда решења о споразумном раскидању радног односа. Десет дана након што смо Министарству послали решења, средства за отпремнине за 40 радника су била уплаћена. Ово је доказ да је Град Шабац учинио добре кораке и да је на правом путу за решавање проблема у којим су се нашли Апотека „Шабац“, али и све остале апотекарске установе у Србији, рекла је Јелена Јекић.
Милан Бабић, в.д. директора Апотеке „Панчево“, оценио је да им је данашњи разговор веома важан, јер су чули сугестије од колега из Шапца и разменили искуства. Он је подсетио на лошу ситуацију у којој се налази установа на чијем је челу, јер су без струје, грејања, немају сервер, па Апотека „Панчево“ и не ради из техничких разлога.
-Разговарали смо и о рационализацији и броју запослених, и покушаћемо да се угледамо на добар пример и начин на који су то спровели у Шапцу. Министарство здравља нас је зато упутило на Шабац, јер су овде рационализацију броја запослених добро регулисали у правном смислу. Министарство нема никакве замерке на начин на који је то урађено у Шапцу, истакао је Бабић.
Издавањем објеката у закуп, Апотека „Шабац“ је обезбедила 72 милиона динара, а очекује се и 50 милиона након продаје локала у Хотелу „Слобода“, што је део својине Апотеке.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Мај 2020.

Телеком - радови у Касарским ливадама

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'