Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Представљени добри примери јавних набавки у Данској

31. Мај Представљени добри примери јавних набавки у Данској
Амбасада Данске у Србији у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО), организовала је Други састанак Мреже СКГО за јавне набавке, са учешћем два данска стручњака из Организације за јавне набавке Данске.
Скуп у шабачком Хотелу „Слобода“ отворили су амбасадор Краљевине Данске Андерс Хоугор, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.
Амбасадор Краљевине Данске Андерс Хоугор подсетио је да је први пут у Шапцу и да има само лепе утиске, јер га Шабац подсећа на градове сличне величине у Данској.
-Имао сам прилику да чујем презентацију града и импресиониран са визијом коју има Градска управа. Прошетао сам по граду и упознао много пријатних људи. Шабац има добру локацију, близу је Београда, али опет и довољно далеко да има своју економску независнот. Низом догађаја данас представљамо Данску, па се може рећи да су јуче и данас прави Дани Данске у Шапцу. Причали смо о темама као што су паметни градови, упознао сам најмлађе Шапчане, разговарали смо о јавним набавкама и за крај отвориили изложбу на градском тргу, рекао је амбасадор Данске.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је част што је амабсадор Данске први пут дошао у званичну посету граду и што су представници амбасаде отворени да добра искуства и идеје из своје земље поделе са Шапчанима.
-Желимо да све оно што је добро у Данској ми пренесмо и на наш град. Такође ми је важно и да ми, као локална самоуправа, представимо наше пројекте и идеје, нарочито пројекте који се односе на развој Индустријске зоне, јачање привреде, екологију, образовање, културу и иновације. Желимо да Шабац представимо као пример паметног града, јер имамо достигнућа која немају други градови-Регионалну депонију, Постројење за пречишћавање отпадних вода, штедимо енергију са лед сијалицама и изолујемо стамбене објекте. Циљ нам је да се даље развијамо као град, да гости у нашем граду виде да смо ми једно пристојно и уређено друштво, да смо град у ком се цене вредности које се поштују у Европској унији, подвукао је Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Октобар 2018.

Прикључење на гас у улици Јарачких жртава

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Јарачких жртава ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'