Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Представљени добри примери јавних набавки у Данској

31. Мај Представљени добри примери јавних набавки у Данској
Амбасада Данске у Србији у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО), организовала је Други састанак Мреже СКГО за јавне набавке, са учешћем два данска стручњака из Организације за јавне набавке Данске.
Скуп у шабачком Хотелу „Слобода“ отворили су амбасадор Краљевине Данске Андерс Хоугор, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.
Амбасадор Краљевине Данске Андерс Хоугор подсетио је да је први пут у Шапцу и да има само лепе утиске, јер га Шабац подсећа на градове сличне величине у Данској.
-Имао сам прилику да чујем презентацију града и импресиониран са визијом коју има Градска управа. Прошетао сам по граду и упознао много пријатних људи. Шабац има добру локацију, близу је Београда, али опет и довољно далеко да има своју економску независнот. Низом догађаја данас представљамо Данску, па се може рећи да су јуче и данас прави Дани Данске у Шапцу. Причали смо о темама као што су паметни градови, упознао сам најмлађе Шапчане, разговарали смо о јавним набавкама и за крај отвориили изложбу на градском тргу, рекао је амбасадор Данске.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је част што је амабсадор Данске први пут дошао у званичну посету граду и што су представници амбасаде отворени да добра искуства и идеје из своје земље поделе са Шапчанима.
-Желимо да све оно што је добро у Данској ми пренесмо и на наш град. Такође ми је важно и да ми, као локална самоуправа, представимо наше пројекте и идеје, нарочито пројекте који се односе на развој Индустријске зоне, јачање привреде, екологију, образовање, културу и иновације. Желимо да Шабац представимо као пример паметног града, јер имамо достигнућа која немају други градови-Регионалну депонију, Постројење за пречишћавање отпадних вода, штедимо енергију са лед сијалицама и изолујемо стамбене објекте. Циљ нам је да се даље развијамо као град, да гости у нашем граду виде да смо ми једно пристојно и уређено друштво, да смо град у ком се цене вредности које се поштују у Европској унији, подвукао је Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'