Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Представљен пројекат “Рурални развој након поплава”

28. Септембар Представљен пројекат “Рурални развој након поплава”
Пројекат “Рурални развој након поплава“ спроводе имплементациони партнери Арбеитер Самаритер Бунд Аустрија (ACBO) и Иницијатива за развој и сарадњу (IRC), у сарадњи са Градском управом града Шапца и Одељењем за пољопривреду у Градској управи Шапца. Пројекат финансирају Аустријска развојна агенција, Град Шабац и имплементациони партнери.
На конференцији која је одржана у Медија центру представљен је модел социјалног предузећа АГРО ИРИС, које је настало као резултат пројекта „Рурални развој након поплава”. Поред предузећа, представљени су производи: сушено воће и поврће, које се продаје под брендом социјалног предузећа “ЗаДруга”.
Говорећи на скупу, Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца, подсетио је да је Шабац познат по првинама, па је и овај пројекат један од таквих подухвата.
-Бренд "ЗаДруга" настао је у сарадњи Града Шапца са партнерима из ИДЦ-а. Ово је јединствен и квалитетан пројекат, чији је резултат оригиналан бренд, врхунског квалитета. Оно што је важно је да сушено воће, достиже знатно већу вредност, него када се продаје у свежем стању. Будућност није у продаји сировина, што је углавном била досадашња пракса наших пољопривредника, већ у пласману пољопривредних полупроизвода и готових производа. „ЗаДруга“ је друштвено одговорно предузеће, које је настало са циљем да помогне малим и средњим пољопривредним произвођачима из руралних средина. Доприноси побољшању услова њиховог живота тако што им нуди додатну зараду. Приход од продаје готових производа дистрибуира се пољопривредницима и реинвестира у даљи развој социјалних задруга широм Србије. На тај начин ширимо идеју удруживања, на чему Град Шабац инсистира. Имајући у виду традицију бављења воћарском производњом, у Поцерини и Мачви, определили смо се за сушење воћа и поврћа преко мобилних сушара, како би производи прерадом добили додатну вредност. Четири мобилне сушаре на услузи кооперантима стациониране су у њиховим газдинствима у Грушићу, Заблаћу и Јеленчи и у пројекат су на тај начин укључено 20 пољопривредника, рекао је Костадиновић.
На конференцији се говорило и о социјалном предузетништву у Србији, моделима социјалних предузећа, успешним примерима, али и о утицају овог сектора на друштвено-економски развој уопште.
Фотографије преузете са Медија центра.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'