Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Пред одборницима програм капиталних инвестиција
и локални акциони план запошљавања

18. Децембар Пред одборницима програм капиталних инвестиција <br> и локални акциони план запошљавања
На дневном реду 38. седнице Скупштине града Шапца је извештај о извршењу буџета града Шапца за период од 1. јануара до 30. септембра 2019. године, информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач Град Шабац, за исти период, као и Предлог ребаланса II програма пословања ЈКП „Стари град”.

Поред више предлога одлука из области урбанизма, пред одборницима су Одлука о усвајању Стратегије развоја људских ресурса града 2020-2025, Одлука о изменама и допунама одлуке о правима и услугама социјалне заштите, Правилник о изменама и допунама правилника о поступку и критеријумима за избор програма рада/пројеката у области социјалне и здравствене заштите који се финансирају и суфинансирају из буџета града, као и Одлука о прихватању преноса права коришћења на објектима бившег колективног центра „Варна”.

Одборници данас разматрају и предлог Одлуке о усвајању програма капиталних инвестиција града Шапца за период 2019-2021. година – Ревизија. Како је образложено, услед сагледавања нових могућности за даљи развој града кроз остваривање пројеката који нису били предвиђени Програмом, јавила се потреба за ревизијом документа. Поред тога, дошло је до прерасподеле средстава планираних за поједине пројекте по годинама, односно измењена је динамика њиховог спровођења, а све у складу са утврђеним приоритетима и досадашњом реализацијом.

Одборници ће се изјаснити и о Одлуци о усвајању Локалног акционог плана запошљавања града Шапца за 2020. годину, програмском документу који садржи мере активне политике запошљавања. Оне се односе на запошљавање старијих категорија становништва, жена и мушкараца преко 60 и 62 године старости, обуке за незапослене ради стицања нових знања и вештина чиме се њихове шансе за запошљавање повећавају али и квалитет понуде радне снаге на тржишту рада, подршку предузетништву плаћањем рачуноводствених услуга предузетницима који су основали предузетничке радње на територији града Шапца током 2019. године, запошљавање здравствених радника и сарадника, особа за инвалидитетом, као и на стручну праксу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'