Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Посета представника Италијанског института
за културу Шапцу

08. Мај Посета представника Италијанског института <br> за културу Шапцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је пријем за Давида Скалманија, директора Италијанског института за културу. Састанак у Градској кући, ком је присуствовао и Игор Марсенић, члан Градског већа града Шапца задужен за културу, био је прилика за упознавање и успостављање конкретне сарадње између Града и Института.
-Није случајност да су представници Италијанског института за културу дошли у Шабац, јер у нашем граду послују четири италијанске компаније. Културна размена је увек била добро полазиште за приближавање две нације. Добро је да људи из Италије, који се баве културом и бизнисом, дођу у Шабац како би се упознали са градом који је потпуно отворен за сарадњу у свим областима. Наши људи имају добру емоцију према италијанској култури и фирмама. Показало се да суграђани имају жељу да раде у фирмама из Италије, јер су им омогућени добри услови за рад, рекао је градоначелник и додао да је Шабац град који шири пријатељства и локална самоуправа окренута вредностима Европске уније.
Градоначелник је најавио и потенцијални долазак у Шабац две нове италијанске фирме.
Давид Скалмани, директор Италијанског института за културу, рекао је да се установа физички налази у Београду, а да им је циљ да своју активност прошире на целу Србију. Према његовим речима, Институт се бави организацијом културних догађаја, културном сарадњом и научним истраживањима, подршком ширењу књижевних, филмских и позоришних дела италијанских аутора на српском језику.
-Када је у питању Шабац очекујем добру сарадњу на пољу културе. Чини ми се да је Шабац занимљив и жив град, а знамо и да постоји присуство италијанског духа. Желели бисмо да будемо део ове заједнице и унапредимо сарадњу италијанске и српске културе, да огранизујемо догађају у граду и да заједно учествујемо у програмима на краће и дуже стазе, рекао је Давид Скалмани.
Након пријема у Градској кући, Давид Скалмани и Игор Марсенић су посетили Музеј шабачких Јевреја, Шабачко позориште, Народни музеј, Библиотеку шабачку и Удружење „Данте Алигијери“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'