Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Посета представника Италијанског института
за културу Шапцу

08. Мај Посета представника Италијанског института <br> за културу Шапцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приредио је пријем за Давида Скалманија, директора Италијанског института за културу. Састанак у Градској кући, ком је присуствовао и Игор Марсенић, члан Градског већа града Шапца задужен за културу, био је прилика за упознавање и успостављање конкретне сарадње између Града и Института.
-Није случајност да су представници Италијанског института за културу дошли у Шабац, јер у нашем граду послују четири италијанске компаније. Културна размена је увек била добро полазиште за приближавање две нације. Добро је да људи из Италије, који се баве културом и бизнисом, дођу у Шабац како би се упознали са градом који је потпуно отворен за сарадњу у свим областима. Наши људи имају добру емоцију према италијанској култури и фирмама. Показало се да суграђани имају жељу да раде у фирмама из Италије, јер су им омогућени добри услови за рад, рекао је градоначелник и додао да је Шабац град који шири пријатељства и локална самоуправа окренута вредностима Европске уније.
Градоначелник је најавио и потенцијални долазак у Шабац две нове италијанске фирме.
Давид Скалмани, директор Италијанског института за културу, рекао је да се установа физички налази у Београду, а да им је циљ да своју активност прошире на целу Србију. Према његовим речима, Институт се бави организацијом културних догађаја, културном сарадњом и научним истраживањима, подршком ширењу књижевних, филмских и позоришних дела италијанских аутора на српском језику.
-Када је у питању Шабац очекујем добру сарадњу на пољу културе. Чини ми се да је Шабац занимљив и жив град, а знамо и да постоји присуство италијанског духа. Желели бисмо да будемо део ове заједнице и унапредимо сарадњу италијанске и српске културе, да огранизујемо догађају у граду и да заједно учествујемо у програмима на краће и дуже стазе, рекао је Давид Скалмани.
Након пријема у Градској кући, Давид Скалмани и Игор Марсенић су посетили Музеј шабачких Јевреја, Шабачко позориште, Народни музеј, Библиотеку шабачку и Удружење „Данте Алигијери“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'