Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Политика развоја града наспрам
политике лажи и безумља

22. Јануар Политика развоја града наспрам<br>политике лажи и безумља
- Ми смо честити људи, нико од мојих сарадника нити ја, није узео ниједан једини динар из градског буџета. На одлуку Вишег суда у Шапцу, која није ни коначна ни извршна, уложићу жалбу Апелационом суду, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, реагујући на неистините наводе челника Српске напредне странке (СНС) у Шапцу.
На данашњој конференцији за новинаре сазваној тим поводом, градоначелник је оценио да се у претходна два дана, као и у претходних шест и по година, могу видети само изливи мржње и беса функционера СНС према политичким противницима.

Кривица због књиговодствених неусаглашености

Народни посланици Бобан Бирманчевић и Блажа Кнежевић, као и Александар Пајић, посебни саветник у Министарству просвете, коментарисали су пресуду Вишег суда у Шапцу, у предмету који се води против градоначелника Шапца, у ком је Виши суд донео одлуку да је Зеленовић крив, у поступку који се спроводи по пријави Државне ревизорске институције (ДРИ).
- Виши суд у Шапцу ме је огласио кривим због књиговодствених неусаглашености у оквиру буџетског књиговодства Града Шапца у Завршном рачуну за 2015. годину. Суд је одлучио да сам ја крив због књиговодствених грешака али суд није нашао да сам крив због онога што ми функционери СНС стављају на терет – да сам ја, заједно са својим сарадницима, украо пет милиона евра из буџета града Шапца. Нити сам ја узео и један динар нити је било ко од мојих сарадника то урадио. Суд је одлучио да сам одговоран због књиговодствени неусаглашености и за то је изрекао санкцију од 50.000 динара, навео је градоначелник Шапца.

СНС хоће на власт без избора

Он је рекао да су функционери СНС у Шапцу неспособни за било шта добро у граду.
- Жалосно је то што ових дана славе оно што су сами успоставили као истину, а што је ноторна лаж. А то је да сам ја или неко од мојих сарадника украо пет милиона евра. И баш као што је то лаж, лаж је и да сам ја страначке активисте наговарао да купују гласове, да сам издао Србију на Косову, у Стразбуру, да сам злоупотребио 72 стана. То су све лажи и очајнички покушаји неспособних људи из СНС-а у Шапцу да на власт дођу без избора. Изгубили су изборе у Шапцу 2012. и 2016. године, а једино до чега им је стало јесте то да се дочепају власти без избора, рекао је градоначелник Шапца и поручио да неће успети у томе.
Градоначелник Зеленовић је навео да се, заједно са својим сарадницима, труди да живот грађанима учини лакшим него што је то данас у остатку Србије, да грађани зараде више новца и имају добре локалне услуге и да одучују више. То је, како је навео, политика сталног развоја града насупрот политике лажи и безумља Српске напредне странке која има само један циљ – да политичким криминалом дође на власт без избора.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Децембар 2019.

Топлана - радови у улици Богојављенска

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'