Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Полиција увела хулигане који су претукли домаће навијаче

06. Јун Полиција увела хулигане који су претукли домаће навијаче
У Градској кући у Шапцу организована је конференција за новинаре поводом инцидента који се догодио на Градском базену у Шапцу за време одлучујуће утакмици финала плеј-офа у ватерполу, која је одиграна између ВК "Шабац“ и ВК „Црвена звезда“.

Због инцидента на трибини у другој четвртини, дуел је прекинут на више од петнаест минута. Тучу су изазвали хулигани, које је, без улазница и без дозволе организатора, на базен увела полиција.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић сазвао је конференцију за новинаре, на којој је, како је рекао, мислио да ће говорити о величанственој победи шабачких ватерполиста у финалу плеј-оффа и дивној атмосфери на базену.
-Свеопште насиље које се дешава у друштву и које је потврђено синоћ на утакмици у Шапцу је нешто о чему мора да се говори. На то не може да се жмури и ћути. Оно што се десило на Градском базену у Шапцу, ти изливи беса насилника је нешто што је упропастило синоћну утакмицу и негде ставило све нас пред одлуку да ли ми хоћемо да говоримо о овоме, да ли желимо да ову тему расветлимо и да кажемо шта се заиста десило, казао је Зеленовић.
Он је том приликом рекао да је најважнија ствар, због које је припремио и писма за министра полиције и начелника Полицијске управе у Шапцу, јесте да се утврди одговорност за све оне који су синоћ произвели насиље, ал ии све оне који су дозволили да се то насиље деси.
-Полиција је синоћ увела хулигане без карата и купљених улазница на утакмицу. Ти исти хулигани су произвели насиље. Писма која ћу послати и министру полиције и начелнику Полицијске управе у Шапцу, шаљем како би се сазнало по чијем налогу су пуштени, како и зашто. Обезбеђење шабачког базена и организатори утакмице су се противили томе да било ко, ко нема улазницу може да уђе. Међутим, на мала врата, на бочни улаз, полиција је увела насилнике који су касније произвели оно због чега се данас сви у Шапцу осећамо лоше, иако би требало да се поносимо победом наших ватерполиста, закључио је градоначелник.

Дејан Петровић, први пут је био на неком спортском догађају са породицом како би дао подршку шабачким ватерполистима. Њега су хулигани напали, услед чега је задобио тешке повреде главе.
-Око мене налазили су се млади људи са децом. Повреду са десне стране лица и ока задобио сам када ме је хулиган ударио заставом која се налазила на телескопском штапу, пецарошком. Због тога имам четири копче код ока, а то су све гледали чланови моје породице. Следећи ударац сам задобио од хулигана који су се пењали на трибине преко зида и ограде као паукови, због чега имам рану од осам центиметара изнад левог уха. Крви је било на све стране. Ти хулигани су млада деца од 20-ак година, која су пуна мржње. Имам 49 година, не очекујем да ме неко туче на било каквој утакмици. Ми Шапчани смо као у позоришту на тим утакмицама, рекао је Петровић.

Са лакшим повредама прошао је Обрад Докић.
-Не знам како да опишем ту слику. Свуда око вас је омладина, мајке са малом децом и дођете у ситуацију да неколико десетина младих људи који су жељни крви, тако да кажем, синоћ насртали на те људе око вас. Жао ми је што је величанствен догађан уништен таквим понашењем хулигана, казао је Докић.

Даниела Ловрин Гавриловић, диркеотрка ЈКП „Водовод“ Шабац, рекла је да у тренутку инцидента од шока није знала како да реагује.
-Никада у животу нисам доживела овако нешто, нити сам могла да претпоставим да ће се овако нешто десити. Нажалост, на тој утакмици нисам била сама. Била сам са гостима из Словеније и Немачке, који су дошли код нас у “Водовод” да уговоримо пројекат за канализацију на Јевремовцу, са надом да ћемо показати какви смо ми спортисти и да ћемо славити успех наших ватерполиста. Од застава навијача Звезде нисмо могли да видимо ништа, због чега су ме гости питали да ли ће овако бити током целе утакмице. Нисмо видели базен од те заставе. Када сам видела како онако крвавог Дејана шутирају ногама ти хулигани, мени је то било страшно, завршила је Даниела.
Повређенима је полиција рекла да неће ићи у полицијску станицу да дају изјаве, већ да ће то моћи да ураде тек у суботу у 11 часова. Док је туча била у јеку, ниједан полицајац није био на трибинама.

Сви присутни, били су сведоци када је полиција уводила хулигане, који су касније изазвали инцидент, истакнуто је на конференцији.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'