Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почетак кампање “16 дана активизма против насиља над женама”

23. Новембар Почетак кампање “16 дана активизма против насиља над женама”
Сваке године од 25. новембра до 10. децембра обележава се кампања “16 дана активизма против насиља над женама”. То је глобална, светска кампања коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.
Циљ кампање “16 дана активизма против насиља над женама” је подизање свести и преузимање акција за сузбијање насиља над женама.
Званична боја кампање је наранџаста, као симбол светле и оптимистичне будућности ослобођене од насиља над женама и девојчицама. Као део ове иницијативе, организују се догађаји у земљама широм света, а знаменитости у градовима су осветљене наранџастом бојом.
У сусрет обележавању ове кампање, Град Шабац, у сарадњи са Саветом за родну равноправност града Шапца, ове године одазива се обележавању кампање “16 дана активизма против насиља над женама”.
Тим поводом, зграда Градске управе у улици Јевремова број 6 симболично ће бити осветљена наранџастом бојом. Осветљавање зграде Градске управе биће одржано у суботу, 25. новембра 2017. године у 17 часова.
Такође, у оквиру кампање, Савет за родну равноправност града Шапца и Центар за социјални рад Шабац ће у наредних 10 дана организовати низ акција и трибина, како у самом граду тако и у Месним заједницама, а све у циљу едукације и подизања свести грађана, на тему насиља над женама.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'