Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Поцерски Причиновић:
изгласано и реализовано

04. Мај Поцерски Причиновић: <br> изгласано и реализовано
-Да је изгласано и реализовано показује пример Месне заједнице „Поцерски Причиновић“, у којој су при крају сви радови за које су се мештани определили на референдуму у децембру. Нико не зна боље од мештана овог места шта су њихове праве потребе и приоритети, ни ја, ни неко из Београда. Становници Поцерског Причиновића су искоритили прилику да новац који се враћа у њихову касу, прикупљен од пореза на имовину, уложе у приоритетне пројекте. Они су предложили 12 пројеката, од уређења школског дворишта, преко сређивања игралишта за децу, до помоћи фудбалским клубовима, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом данашње посете овом поцерском селу.
Градоначелник је са представницима новог Савета месне заједнице разговарао о плановима за овогодишње непосредно изјашњавање и похвалио њихове предлоге да се део средстава определи за уређење школе и дома културе.
-Још једна важна тема о којој смо данас говорили је ширење канализационе мреже. Милан Арсеновић, председник Савета месне заједнице ми рекао да је ово важна тема за мештане, а ми смо као Град дужни да подржимо њихове предлоге. Планирано је да од септембра почнемо реализацију овог пројекта. Прво што планирамо да урадимо је да решимо постојеће проблеме са канализацијом, да се прикључе сви они поред чијих кућа је прошла канализација, али и да се установи која су то домаћинства која су се нелегално прикључила на канализацију, подвукао је Зеленовић и позвао грађане да редовно плаћају порез, јер се средства враћају њиховим месним заједницама на коришћење.
Милан Арсеновић, председник Савета МЗ „Поцерски Причиновић“, задовољан је динамиком којом су завршени радови и истиче да се већ сада може видети бољитак у селу.
-Када се улаже у село и када се исправно троше средства којима се располаже, напредак се брзо види. Уређено је двориште у ком се налазе просторије месне заједнице и вртића, постављено је игралиште за децу, монтиран је кош и заштитна ограда у школском дворишту, донирана су средства фудбалским клубовима, уређена је комунална инфраструктура у близини гробља. Имамо велике планове које ћемо предложити на следећим референдумима. Планирамо да у сарадњи са Градом уредимо дом културе, место на коме се може окупљати омладина из села, рекао је Арсеновић.
Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца за укључивање грађана, каже да је задовољство видети конкретне резултате и доказ да се пројекти реализују.
-Ових дана је посебан акценат био на Месној заједници „Штитар“ у којој је завршен јавни позив за подношење предлога, а утврђено је и да је 27. мај дан када ће бити гласање. Позивам све мештане Штитара да 27. маја изађу на гласачко место и изаберу шта им је од предлога најзначајније, напоменула је Јелена Топаловић Петровић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'