Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почело треће Позоришно пролеће у Шапцу

16. Април Почело треће Позоришно пролеће у Шапцу
Представом “Урнебесна трагедија“, Атељеа 212, рађене по тексту Душана Ковачевића, вечерас је у Шапцу почео Театарски фестивал „Позоришно пролеће”, који ће трајати до 23. априла.
На званичном отварању фестивала публици су се обратили Зоран Карајић, селектор и директор фестивала, Александар Станковић, в.д. директора Шабачког позоришта, Бранислав Лечић, глумац и Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.
У такмичарском програму се налази седам представа. За награде ће се, поред „Урнебесне трагедије“, такмичити и представе "Из живота инсеката" Београдског драмског, "Мала мађарска порнографија" Новосадског позоришта, "Тако је (ако вам се тако чини)" Југословенског драмског, "Рубиште" Шабачког позоришта, "Царство небеско" и "Царство мрака", две представе Народног позоришта из Београда.
У стручном жирију овогодишњег Позоришног пролећа су редитељ Карпо Аћимовић Година из Љубљане, Никола Ристановски, македонски глумац и редитељ Александар Лукач, из Торонта.
У част награђених, последње фестивалске вечери, публика ће присуствовати извођењу Михизове драме "Бановић Страхиња", у режији Небојше Брадића, рађене у сарадњи Народног позоришта из Приштине и Шабачког позоришта.
Званичном отварању Фестивала претходило је отварање изложбе "Салвадор Дали између звезда и басни" у Галерији "Владислав Лалицки".
Осим изложбе посвећене Далију, коју чине 29 графика, бакрореза и скулптура посвећених знаменитом сликару, у оквиру овогодишњег Позоришног пролећа биће и отварање спомен-собе др Бранивоја Ђорђевића, под називом "Бранин кутак".
У порти шабачке цркве најављен је позоришни програм под називом "Значајне жене српске", представе инспирисане краљицом Маријом Карађорђевић, Милунком Савић и Надеждом Петровић.
У оквиру пратећег програма биће представљена књига Питера Брука "Суштина мислосрђа".

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'