Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почело четврто Позоришно пролеће у Шапцу -
Неприлагођени у класици

08. Април Почело четврто Позоришно пролеће у Шапцу - <br> Неприлагођени у класици
Фестивал "Позоришно пролеће" отворен је вечерас у Шабачком позоришту, а према најави организатора публика ће видети седам најбољих представа у Србији.

Отварајући фестивал, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је "слобода опет велика тема јавног живота у Србији", а да културни живот треба да помогне људима да отворе своје умове и да слободно и с пуно самопоуздања "гледају живот равно у очи".
-Ми у Шапцу мислимо да се борба против заразноносних комараца води тако што треба исушити мочвару. Култура је лек против болести духа, која је довела до свих видљивих недаћа које имамо, рекао је Зеленовић.
Он је додао да се у буџету града Шапца седам одсто издваја за културу.
-Боримо се за отворено друштво. У средишту стратегије развоја града коју започињемо налазиће се стратегија културе. Ово је град слободних људи. Правимо и велики национални план, рекао је Зеленовић и додао да верује да је то "оружје за борбу за нормалност".
Градоначелник је рекао да жели да учини Шабачко позориште, Шабачку библиотеку, Народни музеј и све оне који стварају културни живот доступним сваком грађанину Шапца.

Оснивач и селектор Фестивала Зоран Карајић најавио је да ће позоришна публика у Шапцу имати прилику да види најбоље српске представе. До 15. априла биће изведено седам представа, а овогодишња селекција носи назив "Неприлагођени у класици".

Писац Светислав Басара званично је отворио четврто Позоришно пролеће.

На отварању ансамбл београдског Народног позоришта одиграо је представу "Балкански шпијун", по тексту Душана Ковачевића и у режији Татјане Мандић Ригонат.

Наредних дана биће приказани "Петријин венац" Атељеа 212, "Корешподенција" Звездара театра, "Вештице из Салема" Српског народног позоришта, "Тартиф" у копродукцији Народног позоришта из Сомбора и СНГ из Новог Сада
Биће изведене и представе "Хроника паланачког гробља" Крушевачког позоришта, "Ујка Вања" Југословенског драмског позоришта, а завршне вечери биће одиграна "Лимунација" Народног позоришта из Ниша.

Жири ће ове године доделити укупно седам награда, а новина је осма, награда публике.


Пре званичног отварања фестивала у Шабачком позоришту, на градском тргу је приређено улично отварање фестивала. Перформанс #Buđenje извели су Хлеб театар, КУД Абрашевић и Омладински клуб Шабачког позоришта.

Део фотографија преузет са званичне странице Шабачког позоришта.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'