Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почело асфалтирање пута који повезује
Летњиковац и Јевремовац

07. Новембар Почело асфалтирање пута који повезује<br> Летњиковац и Јевремовац
Данас је почело је асфалтирање пута који спаја Јевремовац и Летњиковац, дужине 800 метара. Вредност радова је око 2,5 милиона динара и комплетно се финансира из буџета града. Очекује се да радови буду завршени у уторак.

- Пут који пролази и поред новог гробља није важан само за мештане ова два насеља, него и околних села. Ако знамо да Јевремовац има 5000 житеља, а Летњковац око 4000, онда је јасно колики је значај пута, указује Милан Гајић, члан Савета МЗ „Јевремовац”.

Према речима Николе Веселиновића, председника МЗ „Летњиковац”, данашњи дан је важан датум за мештане Летњиковца и Јевремовца јер ће решити вишедеценијски проблем повезивања.

- Очекујемо велико растерећење и безбеднији саобраћај, што је врло важно за овај крај, имајући у виду да је овде ново гробље али и школа коју похађа 700 ђака, каже Веселиновић.

Он напомиње да је ово само једна од акција коју су на Летњиковцу и Јевремовцу покенули са градоначелником Небојшом Зеленовић, коме се овом приликом и захвалио.

Почетку асфалтирања најважније попрече деонице која повезује два приградска насеља Јевремовац и Летњиковац, присуствовао је градоначелник Шапца. Он је истакао да у буџету има довољно новца да све планиране улице и путеви буду асфалтирани.

- Оно што су грађани тражили, сада смо у прилици да урадимо и реч је само о спремности фирми које смо ангажовали и временских прилика. Захваљујем се на сарадњи месним заједницама Летњиковац и Јевремовац и грађанима, а свим неверним томама који се не баве политиком већ циркусом који покушавају да направе од нашег града као што су од Србије, поручујем да раде бескорисан посао. Ово је важно - да се среде путеви и улице, вода и канализација тамо где недостају, а да би то било могуће, потребан је новац. Ми новца имамо у буџету, успели смо и да уштедимо, рекао је градоначелник.

Он је подсетио да држава граду Шапцу и даље дугује 30 милиона евра и када би тај новац био враћен, стигло би се у сваку улицу и свако домаћинство, свуда где недостаје базична инфраструктура.

- План нам је да у наредне четири године сва приградска насеља буду потпуно урбанизована, а то значи да имају све што постоји и у граду, закључио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Новембар 2019.

Топлана - радови у улицама Јоце Шапчанина и Касарској

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац вршити раскопавање површине јавне намене ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'