Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почели радови на новој Кванташ пијаци

15. Јул Почели радови на новој Кванташ пијаци
На парцели у близини Капитол парка, која је опредељена за нову Кванташ пијацу, почела је изградња водоводне и канализационе мреже.

Ови радови први су корак ка изградњи модерне пијаце за воће и поврће, какву највећи произвођачи воћа и поврћа у Србији заслужују.

-У шабачком крају произведе се највише воћа и поврћа и наши произвођачи заслужују да имају лепо место за озбиљну трговину. На будућој Кванташ пијаци имаће могућност и складиштења робе коју у одређеном моменту не могу да продају. Изградња нове пијаце део је наше политике да свако добије могућност да заради више. Ова локације ће томе свакако допринети јер су саобраћајнице пројектоване и за теретни саобраћај, што ће привући веће и озбиљније купце. Локација је приступачнија и купцима и продавцима без обзира на то из ког краја долазе, рекао је данас градоначелник Небојша Зеленовић приликом посете радовима на парцели где ће бити премештена Кваташка пијаца.

Пројекат Кванташке пијаце је један од већих пројеката у нашем граду, урађен је по угледу на пијаце у Љубљани а локација је опредељена као најбоља пре више од 10 година. Изградњу водоводне и канализационе мреже финансира Европска унија са 85 одсто средстава преко програма ЕУПРО.

-Нама је стављено на терет да никако да почну радови на изградњи пијаце. Морам да кажем да смо водили рачуна о томе да ако не морамо, не трошимо паре из градског буџета него да пројектима конкуришемо за новац из фондова. Добра ствар је што је европска делегација и њихов програм ЕУПРО препознао Град Шабац и наш добар пројекат и што они желе да финансирају ове радове, поручио је градоначелник.

Ово је трећа локација у Северозападној индустријској зони чије опремање финансира Европска унија. Вредност радова на локацији нове Кванташ пијаце је 33 милиона динара, а биће изграђено 600 метара водоводоне, 600 метара фекалне и још толико атмосферске канализационе мреже.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
26. Мај 2020.

Телеком - радови у Касарским ливадама

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'