Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела реконструкција улице Вука Караџића

18. Октобар Почела реконструкција улице Вука Караџића
Реконструкција коловоза у дужини од 700 метара, у једној од централних градских саобраћајница, улици Вука Караџића, почела је данас. Према најавама градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, који је посетио градилиште у једној од најпрометнијих улица, ово је почетак великог инвестиционог циклуса у граду.
-Град Шабац данас на рачуну има 760 милиона динара и креће у нови циклус инвестиција. Сада реконструишемо улицу Вука Караџића, а чим се то заврши почеће радови у улици 6. пука, наставак ове деонице. Очекујем да овај правац добије нов изглед и да безбедност свих учесника у саобраћају, нарочито ученика у ОШ „Вук Караџић“, буде већа, рекао је Зеленовић.
Он је најавио још један важан пројекат за град-реконструкцију Сремске улице.
-Ту има пуно посла и радови ће дуже трајати. Реконструкција Сремске подразумева препакивање коцке и уређење саобраћаја у том делу града. Зато ћемо следеће недеље организовати састанак са станарима ове улице на ком ће им главни градски урбаниста и тим архитеката представити идејно решење. Грађани ће тада имати могућност да се изјасне да ли им се свиђа идеја за реконструкцију Сремске, а ја очекујем да ћемо врло брзо почети са радовима. Нови инвестициони циклус ће трајати ову јесен и целу следећу годину, напоменуо је градоначелник Шапца и позвао све Шапчане да се укључе у процес непосредног изјашњавања и да на референдуму који ће за градске месне заједнице бити организован у децембру дају своје предлоге и идеје за уређење дела града у ком живе.

Драгослав Павловић, директор ОШ „Вук Караџић“, каже да је за најстарију школу у граду веома важно што се улица испред улаза пресвлачи новим слојем асфалта.
-Поред боље саобраћанице и безбедност деце ће бити на вишем нивоу. А то је и приоритет свих нас, рекао је Павловић.

Према наводима Миодрага Филиповића, руководиоца Сектора за изградњу у ЈП „Инфраструктура“ Шабац, уколико радови буду текли по плану, деоница дужине 700 метара и ширине 7 метара биће реконструисана до 4. новембра. За ове намене из градског буџета је опредељено 10 милиона динара.

Градилиште у улици Вука Караџића су са градоначелником посетили и Виолета Шестић, директорка ЈП "Инфраструктура" Шабац и Салко Карадаревић, члан Градског већа.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
27. Мај 2019.

Раскопавање у Мачванској улици

Градска управа Града Шапца - Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће предузећу за телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. извршна ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'