Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела реконструкција улице Вука Караџића

18. Октобар Почела реконструкција улице Вука Караџића
Реконструкција коловоза у дужини од 700 метара, у једној од централних градских саобраћајница, улици Вука Караџића, почела је данас. Према најавама градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, који је посетио градилиште у једној од најпрометнијих улица, ово је почетак великог инвестиционог циклуса у граду.
-Град Шабац данас на рачуну има 760 милиона динара и креће у нови циклус инвестиција. Сада реконструишемо улицу Вука Караџића, а чим се то заврши почеће радови у улици 6. пука, наставак ове деонице. Очекујем да овај правац добије нов изглед и да безбедност свих учесника у саобраћају, нарочито ученика у ОШ „Вук Караџић“, буде већа, рекао је Зеленовић.
Он је најавио још један важан пројекат за град-реконструкцију Сремске улице.
-Ту има пуно посла и радови ће дуже трајати. Реконструкција Сремске подразумева препакивање коцке и уређење саобраћаја у том делу града. Зато ћемо следеће недеље организовати састанак са станарима ове улице на ком ће им главни градски урбаниста и тим архитеката представити идејно решење. Грађани ће тада имати могућност да се изјасне да ли им се свиђа идеја за реконструкцију Сремске, а ја очекујем да ћемо врло брзо почети са радовима. Нови инвестициони циклус ће трајати ову јесен и целу следећу годину, напоменуо је градоначелник Шапца и позвао све Шапчане да се укључе у процес непосредног изјашњавања и да на референдуму који ће за градске месне заједнице бити организован у децембру дају своје предлоге и идеје за уређење дела града у ком живе.

Драгослав Павловић, директор ОШ „Вук Караџић“, каже да је за најстарију школу у граду веома важно што се улица испред улаза пресвлачи новим слојем асфалта.
-Поред боље саобраћанице и безбедност деце ће бити на вишем нивоу. А то је и приоритет свих нас, рекао је Павловић.

Према наводима Миодрага Филиповића, руководиоца Сектора за изградњу у ЈП „Инфраструктура“ Шабац, уколико радови буду текли по плану, деоница дужине 700 метара и ширине 7 метара биће реконструисана до 4. новембра. За ове намене из градског буџета је опредељено 10 милиона динара.

Градилиште у улици Вука Караџића су са градоначелником посетили и Виолета Шестић, директорка ЈП "Инфраструктура" Шабац и Салко Карадаревић, члан Градског већа.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
23. Август 2019.

Реконструкција водоводне мреже у Кнеза Лазара

У понедељак 26. августа почеће реконструкција водоводне мреже у улици Кнеза Лазара у делу ближем Карађорђевој улици. Због реконструкције биће уведена забрана паркирања у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'