Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела реконструкција улице која води ка фабрици Пасубио

08. Август Почела реконструкција улице која води ка фабрици Пасубио
Реконструкција дела деонице Мишар-Орашац, која пролази поред фабрике „Пасубио“, почела је данас, а према наводима извођача радова, овај пут ће до сутра бити пресвучен новим слојем асфалта. Реконструисана су два дела пута у дужини од 200 и 240 метара.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“ Шабац, данас у боравили на Мишару и са представницима фирме „Пасубио“ разговарали о предностима које ће за пословање компаније донети нови пут.
Градоначелник је рекао да су у последње две године, све инвестиције које су опредељене у инфраструктуру, били пројекти којима су уложена средства у уређење две индустријске зоне.
-Град Шабац ослушкује потребе привреде и зато смо им увек на располагању. Фирма „Пасубио“ запошљава 200 људи, а у плану им је да прошире производњу. Када смо чули да највећем произвођачу кожних седишта за аутомобиле у овом крају треба квалитетнији пут, Град је донео одлуку да среди спорну деоницу. Улажемо где је у овом тренутку најпотребније, како бисмо привредну активност подигли на виши ниво. Трудимо се да нађемо нове привреднике који ће Шапчанима понудити добре услове рада и много боље зараде. Моја генерална порука је да у Шапцу нико неће радити за минималац. Плате морају да буду добре, а радници треба да буду задовољни. Доказ за то, да се у нашем граду не ради за мале плате је, да ми у Шапцу имамо повећан приход од пореза на зараде у износу од милион евра. Више него у истом периоду прошле године, истакао је Зеленовић и рекао да се интензивно ради на новим капиталним пројектима.
Он је напоменуо да је важно изаћи у сусрет потребама привредника који улажу велики новац у град и отварају нове фабрике, а са тим и нова радна места.
-Генерално мислим да у Шапцу, у овом тренутку, свако ко тражи посао, нема проблем да га нађе, подвукао је Небојша Зеленовић.
Лучијано Корсо, задужен за контролу квалитета у компанији „Пасубио“, захвалио је градоначелнику и Граду Шапцу што су услушили њихове захтеве и почели реконструкцију пута који је био у лошем стању, а који води до њихове фабрике.
-Важно нам је да имамо добар пут, јер ми правимо кожна седишта за луксузне аутомобиле и важно нам је да роба не буде оштећена. Оно што бих истакао је да је у плану отварање новог погона за производњу од 5000 квадратних метара, који ћемо саградити на овој истој локацији, па ћемо запослити и нове раднике, најавио је Корсо.
Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“, рекао је да је поред великих улагања у Северозападну радну зону, важно да се улаже и у Источну, а да је реконструкција овог пута пример за то.
Вредност инвестиције је четири милиона динара, а финансира je Град Шабац, преко ЈП „Инфраструктура“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Децембар 2018.

Радови у Улици кнеза Милоша

ЈКП „Топлана-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу у Улици кнеза Милоша непосредно иза шахта, наспрам стамбеног објекта Краља Драгутина број 1. ради санације ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'