Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела реконструкција улице која води ка фабрици Пасубио

08. Август Почела реконструкција улице која води ка фабрици Пасубио
Реконструкција дела деонице Мишар-Орашац, која пролази поред фабрике „Пасубио“, почела је данас, а према наводима извођача радова, овај пут ће до сутра бити пресвучен новим слојем асфалта. Реконструисана су два дела пута у дужини од 200 и 240 метара.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“ Шабац, данас у боравили на Мишару и са представницима фирме „Пасубио“ разговарали о предностима које ће за пословање компаније донети нови пут.
Градоначелник је рекао да су у последње две године, све инвестиције које су опредељене у инфраструктуру, били пројекти којима су уложена средства у уређење две индустријске зоне.
-Град Шабац ослушкује потребе привреде и зато смо им увек на располагању. Фирма „Пасубио“ запошљава 200 људи, а у плану им је да прошире производњу. Када смо чули да највећем произвођачу кожних седишта за аутомобиле у овом крају треба квалитетнији пут, Град је донео одлуку да среди спорну деоницу. Улажемо где је у овом тренутку најпотребније, како бисмо привредну активност подигли на виши ниво. Трудимо се да нађемо нове привреднике који ће Шапчанима понудити добре услове рада и много боље зараде. Моја генерална порука је да у Шапцу нико неће радити за минималац. Плате морају да буду добре, а радници треба да буду задовољни. Доказ за то, да се у нашем граду не ради за мале плате је, да ми у Шапцу имамо повећан приход од пореза на зараде у износу од милион евра. Више него у истом периоду прошле године, истакао је Зеленовић и рекао да се интензивно ради на новим капиталним пројектима.
Он је напоменуо да је важно изаћи у сусрет потребама привредника који улажу велики новац у град и отварају нове фабрике, а са тим и нова радна места.
-Генерално мислим да у Шапцу, у овом тренутку, свако ко тражи посао, нема проблем да га нађе, подвукао је Небојша Зеленовић.
Лучијано Корсо, задужен за контролу квалитета у компанији „Пасубио“, захвалио је градоначелнику и Граду Шапцу што су услушили њихове захтеве и почели реконструкцију пута који је био у лошем стању, а који води до њихове фабрике.
-Важно нам је да имамо добар пут, јер ми правимо кожна седишта за луксузне аутомобиле и важно нам је да роба не буде оштећена. Оно што бих истакао је да је у плану отварање новог погона за производњу од 5000 квадратних метара, који ћемо саградити на овој истој локацији, па ћемо запослити и нове раднике, најавио је Корсо.
Милан Васић, директор ЈП „Инфраструктура“, рекао је да је поред великих улагања у Северозападну радну зону, важно да се улаже и у Источну, а да је реконструкција овог пута пример за то.
Вредност инвестиције је четири милиона динара, а финансира je Град Шабац, преко ЈП „Инфраструктура“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Октобар 2018.

Прикључење на гас у улици Јарачких жртава

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове обавештава грађане да ће ЈКП „Топлана-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Јарачких жртава ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'