Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела реконструкција споменика у шабачким селима

31. Октобар Почела реконструкција споменика у шабачким селима
Данас је у Дреновцу почело уређивање споменика посвећеног страдалима у Другом светском раду. Реконструкције споменика у сеоским месним заједницама део су пројекта Партиципативног буџетирања, који се последње две године реализује у Шапцу.
Према речима Игора Марсенића, члана Градског већа задуженог за културу, учешће у овом пројекту је још један начин да суграђани дају идеје, предлоге и да покрећу иницијативе. Он је подсетио да се прошле године у пројекат Партиципативног буџетирања укључило 5000 суграђана, а да је стигло близу 750 предлога из различитих области, са идејама које могу да унапреде квалитет живота у граду и селу.
-Један од тих предлога, који је подржао велики број суграђана, је уређење споменика у селима. Важно нам је да негујемо културу сећања и да споменици на којима су урезана имена оних који су дали животе за данашњу слободу, буду пристојно обележени. Драго ми је што су грађанке и грађани Шапца предложили, а затим и гласали, да се ова акција реализује, рекао је Марсенић.
Он је додао да су поред уређења спомен облежја, међу пројектима који ће бити реализовани у шабачким селима, а изгласни су у оквиру Партиципативног буџетирања, дечја игралишта, уређење зелених површинина и побољшање инфраструктуре на сеоским гробљима.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'