Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела реконструкција споменика у шабачким селима

31. Октобар Почела реконструкција споменика у шабачким селима
Данас је у Дреновцу почело уређивање споменика посвећеног страдалима у Другом светском раду. Реконструкције споменика у сеоским месним заједницама део су пројекта Партиципативног буџетирања, који се последње две године реализује у Шапцу.
Према речима Игора Марсенића, члана Градског већа задуженог за културу, учешће у овом пројекту је још један начин да суграђани дају идеје, предлоге и да покрећу иницијативе. Он је подсетио да се прошле године у пројекат Партиципативног буџетирања укључило 5000 суграђана, а да је стигло близу 750 предлога из различитих области, са идејама које могу да унапреде квалитет живота у граду и селу.
-Један од тих предлога, који је подржао велики број суграђана, је уређење споменика у селима. Важно нам је да негујемо културу сећања и да споменици на којима су урезана имена оних који су дали животе за данашњу слободу, буду пристојно обележени. Драго ми је што су грађанке и грађани Шапца предложили, а затим и гласали, да се ова акција реализује, рекао је Марсенић.
Он је додао да су поред уређења спомен облежја, међу пројектима који ће бити реализовани у шабачким селима, а изгласни су у оквиру Партиципативног буџетирања, дечја игралишта, уређење зелених површинина и побољшање инфраструктуре на сеоским гробљима.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Март 2018.

Прекид испоруке топлотне енергије

Због цурења на вреловоду на локацији укрштања улица Карађорђева и Масарикова (тротоар испред старог СДК), ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац прекинуло је испоруку топлотне енергије на ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'