Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела изградња улице Нова 7

23. Мај Почела изградња улице Нова 7
У Северозападној радној зони (СЗР) у току су радови на инфраструктурном опремању Зоне које финансира Европска унија са више од 710.000 евра. Радови подразумевају изградњу километар коловоза улице Нове 7 и близу два километра водоводне и канализационе мреже у СЗР.
Радове су данас посетили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, менаџерка програма ЕУПРО Оливера Костић, менаџерка сектора инфраструктуре Јасмина Илић и Виолета Шестић, директорка ЈП “Инфраструктура Шабац”.
Шабац је поуздан партнер Европској унији, док истовремено није пожељан у београдској администрацији, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете Северозападној радној зони и истакао да дуг државе према граду од 30 милиона евра неће зауставити развој Шапца.

-Град Шабац је поуздан партнер Европској унији и успео је да кроз такмичење добије прилику да више од 700.000 евра инвестира у даљи развој индустријске зоне у Шапцу. Изградњом ове улице шири се наша индустријска зона и отвара се простор за продају нових хектара. У овом тренутку имамо интересовање за 11,7 хектара које би купиле нове компаније у нашем граду. Европска унија је нама најбољи партнер. Заједно са ЕУ до сада смо реализовали пројекте у вредности више од 30 милиона евра као што су насип на Сави, Постројење за пречишћавање отпадних вода, Регионална депонија. Град Шабац је поуздан партнер бриселској администрацији, имамо добру сарадњу, а истовремено нисмо тако пожељан партнер београдској администрацији. Али одговор на то треба да дају они у Београду и да одговоре зашто нам дугују 30 милиона евра. Свакако то неће зауставити развој града. Имамо нове идеје како да наш град буде занимљивији и квалитетнији за живот. И о томе ћемо разговарати са нашим пријатељима из европске делегације, поручио је градоначелник Зеленовић.
Оливера Костић, менаџерка програма ЕуПро, изразила је задовољство што присуствује почетку радова на једном од, како је рекла, девет великих пројеката економске инфраструктуре који се спроводе у наредном периоду.
-Европска унија финансијским средствима од 25 милиона евра кроз програм ЕуПро подржава развој Србије. Програм се спроводи у сарадњи са Владом Републике Србије. Данас имамо велико задовољство јер обележавамо почетак радова на једном од девет великих пројеката економске инфраструктуре које ћемо спровести у наредном периоду. Укупна вредност пројеката је 4,5 милиона евра. Поред овог пројекта Шабац је врло активан и на другим позивима који се спроводе кроз ЕуПро програм. Ми имамо укупну инвестицију до сада у вредности више од 1,2 милиона евра. Ускоро ће почети израда Географско-информационог система која је такође једна од активности које спроводимо у оквиру ЕуПро програма, а такође подржавамо и три предузећа из Шапца која ће развити своје пословање уз подршку ЕуПро програма, рекла је Оливера Костић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'