Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела изградња Савске авеније – први корак
у реализацији Савапарка

17. Јул Почела изградња Савске авеније – први корак<br>у реализацији Савапарка
На простору Старог града у току је изградња Савске авеније, уређене пешачке површине која ће повезати центар града и тврђаву. Савска авенија је уједно и први корак у реализацији Савапарка јер је део овог будућег зеленог комплекса уз Саву.

Приликом посете радовим, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић нагласио је да су радови на пројекту Савапарк најважнији радови.

- Ово је потпуно другачији приступ једног града на реци од оног на шта смо ми навикли да имамо. Најатрактивнија зона у нашем граду је опредељена на корист свим грађанима и користиће се за спорт, културу, рекреацију. Захваљујем се свим грађанима који су учествовали у заједничком пројектовању једног оваквог важног пројекта као што је Савапарк и ево ово је прва фаза у којој ће бити урађен прилаз и повезивање центра града са тврђавом. Радови коштају 110 милиона динара. Рок за завршетак радова је крај новембра, а до вашара ће бити завршен највећи део радова да би грађани могли да уживају у овом простору и у вашару. Паралелно са овим се завшавају пројекти неопходни за наставак радова на Савапарку, а то су канал 1 и канал 2 и језеро. То је оно што ће помоћи да овај простор добије пун сјај, зеленило и различите водене токове и површине, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.

Архитекта Ксенија Лукић најавила је да ће Савска авенија садржати нове модерне клупе, пешачке и бициклистичке стазе као и ново дечје игралиште.

- Као што је најављено почели су радови на уређењу Савске авеније. То је први и најважнији корак у почетку реализације Савапарка као огромног будућег зеленог комплекса нашег града. Овај пројекат ће трајати неколико месеци и треба да повеже центар града са шабачком тврђавом тако што ћемо имати низ пешачких прилаза, бициклистичких стаза, зелених уређених површина, потпуно нов мобилијар и дечје игралиште. Ово је прва зона приступа у Савапарк, рекла је Ксенија Лукић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'