Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела 50. Чивијада

13. Септембар Почела 50. Чивијада
Данас је чивијашким часом у шабачким основним школама почео белосветски вашар хумора и сатире - 50. Чивијада. Сатиричари, карикатуристи и неговаоци чивијашког духа пренели су најмлађим суграђанима идеју Чивијаде и традицију шабачке спремности на шалу и доскочицу.

Буђење чивијашког духа почело је отворањем изложбе у Школи примењених уметности и Причама о Чивијади у сали Културног центра.
У поподневним сатима, испред Градске управе подигнута је карневалска застава, а у Шабачком позоришту отворена је изложба карикатура и проглашен победник на конкурсу за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру.
На градском тргу је одржан Карневал кућних љубимаца и програм „Нек се точак окрене“ у оквиру кога су проглашене принцеза и краљица Чивијашког карневала. Традиционално, на градском тргу организована је Шампитијада.

Други дан Чивијаде почиње промоцијом европских карневала у шабачким школама и вртићима и Базаром старих и уметничких заната у пешачкој зони у Карађорђевој улици.
За 12 сати најављен је Карневал деце из ПУ „Наше дете“, а у 17 часова почеће дечји карневал. Петак ће обележити и Чивијашки генијалци на градском тргу од 17 сати, изложба Драгана Петровића “Из пламена у живот” у Културном центру од 20 сати, али и Књажевина чивијалук, културно-уметнички програм у Абрашевићу који почиње у 21 сат.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'