Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела 50. Чивијада

13. Септембар Почела 50. Чивијада
Данас је чивијашким часом у шабачким основним школама почео белосветски вашар хумора и сатире - 50. Чивијада. Сатиричари, карикатуристи и неговаоци чивијашког духа пренели су најмлађим суграђанима идеју Чивијаде и традицију шабачке спремности на шалу и доскочицу.

Буђење чивијашког духа почело је отворањем изложбе у Школи примењених уметности и Причама о Чивијади у сали Културног центра.
У поподневним сатима, испред Градске управе подигнута је карневалска застава, а у Шабачком позоришту отворена је изложба карикатура и проглашен победник на конкурсу за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру.
На градском тргу је одржан Карневал кућних љубимаца и програм „Нек се точак окрене“ у оквиру кога су проглашене принцеза и краљица Чивијашког карневала. Традиционално, на градском тргу организована је Шампитијада.

Други дан Чивијаде почиње промоцијом европских карневала у шабачким школама и вртићима и Базаром старих и уметничких заната у пешачкој зони у Карађорђевој улици.
За 12 сати најављен је Карневал деце из ПУ „Наше дете“, а у 17 часова почеће дечји карневал. Петак ће обележити и Чивијашки генијалци на градском тргу од 17 сати, изложба Драгана Петровића “Из пламена у живот” у Културном центру од 20 сати, али и Књажевина чивијалук, културно-уметнички програм у Абрашевићу који почиње у 21 сат.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
10. Јануар 2019.

Радови у улици Николе Пашића

ЈКП Топлана-Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Николе Пaшића број 22 ради прикључка објектата на диструбутивну гасну мрежу у периоду од 15. јануара до 30. априла 2019. године, обавезу да раскопану ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'