Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела 49. Чивијада

14. Септембар Почела 49. Чивијада
Данас је чивијашким часом у шабачким основним школама почео белосветски вашар хумора и сатире- 49. Чивијада. Сатиричари, карикатуристи и неговаоци чивијашког духа пренели су најмлађим суграђанима идеју Чивијаде и традицију шабачке спремности на шалу и доскочицу.
Буђење чивијашког духа почело је отворањем изложбе Јелене Чолић, добитнице награде „Милош Симић“, којој је признање уручио Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца.
У поподневним сатима, испред Градске управе подигнута је карневалска застава, а затим је отворена изложба карикатура и проглашен је победник на конкурсу за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру. Награђени афористичари и сатиричари обратили су се Шапчанима на бини на градском тргу, одржан је Карневал кућних љубимаца и Програм „Нек се точак окрене“ у оквиру кога су проглашене принцеза и краљица Чивијашког карневала, одржана Шампитијада и концерт Шапчанке Сање Васиљевић.
Други дан Чивијаде почиње Чивијашким “крчкањем” на Старом граду где је организовано такмичење у спремању котлића. У 17 часова почеће дечји карневал. Петак ће обележити и изложба Драгана Петровића “Мозаик времена” у Народном музеју, али и концерт групе “Ла банда” на градском тргу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
15. Март 2018.

Прекид испоруке топлотне енергије

Због цурења на вреловоду на локацији укрштања улица Карађорђева и Масарикова (тротоар испред старог СДК), ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац прекинуло је испоруку топлотне енергије на ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'