Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Почела 49. Чивијада

14. Септембар Почела 49. Чивијада
Данас је чивијашким часом у шабачким основним школама почео белосветски вашар хумора и сатире- 49. Чивијада. Сатиричари, карикатуристи и неговаоци чивијашког духа пренели су најмлађим суграђанима идеју Чивијаде и традицију шабачке спремности на шалу и доскочицу.
Буђење чивијашког духа почело је отворањем изложбе Јелене Чолић, добитнице награде „Милош Симић“, којој је признање уручио Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца.
У поподневним сатима, испред Градске управе подигнута је карневалска застава, а затим је отворена изложба карикатура и проглашен је победник на конкурсу за најбољи афоризам, сатиричну причу и карикатуру. Награђени афористичари и сатиричари обратили су се Шапчанима на бини на градском тргу, одржан је Карневал кућних љубимаца и Програм „Нек се точак окрене“ у оквиру кога су проглашене принцеза и краљица Чивијашког карневала, одржана Шампитијада и концерт Шапчанке Сање Васиљевић.
Други дан Чивијаде почиње Чивијашким “крчкањем” на Старом граду где је организовано такмичење у спремању котлића. У 17 часова почеће дечји карневал. Петак ће обележити и изложба Драгана Петровића “Мозаик времена” у Народном музеју, али и концерт групе “Ла банда” на градском тргу.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'