Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Пасубио проширује производњу у Шапцу

22. Фебруар Пасубио проширује производњу у Шапцу
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић данас је посетио компанију „Пасубио“ у Шапцу, у чијој производној хали се шију кожна седишта за најскупље моделе аутомобила. Тренутно у овој италијанској фирми ради 136 радника, а план им је да до краја године ангажују нову радну снагу и послују са 200 запослених.
Градоначелник Зеленовић је рекао да га радује што се број запослeних удвостручио, од његове последње посете фирми „Пасубио“, крајем августа прошле године.
-У разговору са руководством компаније сам сазнао да планирају да прошире производњу, а то значи да ће се дуплирати постојећи број радника и доћи до цифре од близу 400 запослених. Још једна новина, коју сам данас чуо је да планирају да отворе погон за шивење седишта. Како су ми рекли запослени у „Пасубију“ задовољни су примањима, која су повећана у односу на почетне плате, рекао је градоначелник и напоменуо да су веће плате у фабрикама добре за све, првобитно за раднике, који имају боља примања, али и за буџет Града.
-Ту смо да пружимо подршку свим компанијама, нарочито оним које су друштвено одговорне. У Градској управи водимо рачуна о сваком инвеститору и трудимо се да им олакшамо пословање у нашем граду. Задовољни предузетници су задовољни послодавци, који када добро послују, даје и веће плате радницима, нашим Шапчанима. Важно нам је да се интереси свих остваре, интереси запослених су веће плате, интерес фирми је да имају стабилан посао и извесност, а интерес Града је да имамо већи прилив новца у градску касу од пореза на зараде, казао је Зеленовић.
Он је као мере подстицаја Града, за развој привреде, најавио грађење нових путних деоница у Индустријској зони и обуке за потенцијалне раднике, који могу аплицирати за више од 1500 нових радних места у фирмама које послују у Шапцу.
Масимилијано Такони, директор “Пасубиа” је рекао да у компанији у Шапцу раде људи који су вољни да раде, знају да раде и желе да напредују. Он је за наредни период најавио проширење компаније и запошљавање нових радника.
-Ми смо за наше запослене организовали часове италијанског и енглеског језика. Посао је нов и није познат многима који овде раде, али зато држимо до тога да што брже и квалитетније оспособимо наше људе за посао. Градимо нових 5000 квадрата, а основаћемо и простор за наше клијенте. Са проширеном халом, отвориће се и нова радна места, подвукао је Масимилијано Такони.
Производни погон су поред градоначелника Шапца посетили Душан Костадиновић, заменик градоначелника, Јелена Топаловић Петровић, помоћница градоначелника Шапца за укључивање грађана, Виолета Шестић, начелница Одељења за локални економски развој и Милан Васић, дирекотр ЈП „Инфраструктура“.
"Пасубио" шије кожу за унутрашњост луксузних атомобила као што су јагуар, порше, бентли, ферари.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'