Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Отворена Улица града Аргостолија

25. Фебруар Отворена Улица града Аргостолија
Данас је у Шапцу отворена Улица града Аргостолија, шабачког града побратима са грчког острва Кефалонија. Таблу са називом улице, која се налази између Масарикове и Улице Милоша Обилића, открили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и почасни конзул Србије на Кефалонији Виктор Рухотаса.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је дугогодишње пријатељство два града данас учвршћено.
-Почаствовани смо што све ове године негујемо пријатељство. Верујем да је будућност у томе да мали градови и мале средине сарађују на ономе што је за њих најважније. Тако се отварају важне животне теме за све наше грађане, рекао је градоначелник.
О потписивање Повеље о братимљењу у јануару је прошло 23 година, почасни конзул Рухотаса сматра да је то једно од најбољих братимљења између Грчке и Србије.
-Велика је част што данас у Шапцу отварамо Улицу Аргостолија. Прошле године смо славили 150 година српско-грчког пријатељства, данас обележавамо 23 године пријатељства главног града Кефалоније и Шапца. Овај догађај је симбол братства, напретка, мира и солидарности, поручио је Виктор Рухотаса.
Председник Скупштине Немања Пајић који је присуствовао прошле године и отварању Шабачке улице у Аргостолију, истакао је да улице симболизују повезивање између људи који живе у ова два града.
Повеља о братимљењу града Шапц и грчког града Аргостолија потписана је у јануару 1995. Године.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Фебруар 2019.

Радови у улици војводе Вука

ЈКП „Водовод-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Војводе Вука број 14. због због поправке канализационе цеви у периоду од 18. до 22. фебруара 2019. године ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'