Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Отворена Улица града Аргостолија

25. Фебруар Отворена Улица града Аргостолија
Данас је у Шапцу отворена Улица града Аргостолија, шабачког града побратима са грчког острва Кефалонија. Таблу са називом улице, која се налази између Масарикове и Улице Милоша Обилића, открили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и почасни конзул Србије на Кефалонији Виктор Рухотаса.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је дугогодишње пријатељство два града данас учвршћено.
-Почаствовани смо што све ове године негујемо пријатељство. Верујем да је будућност у томе да мали градови и мале средине сарађују на ономе што је за њих најважније. Тако се отварају важне животне теме за све наше грађане, рекао је градоначелник.
О потписивање Повеље о братимљењу у јануару је прошло 23 година, почасни конзул Рухотаса сматра да је то једно од најбољих братимљења између Грчке и Србије.
-Велика је част што данас у Шапцу отварамо Улицу Аргостолија. Прошле године смо славили 150 година српско-грчког пријатељства, данас обележавамо 23 године пријатељства главног града Кефалоније и Шапца. Овај догађај је симбол братства, напретка, мира и солидарности, поручио је Виктор Рухотаса.
Председник Скупштине Немања Пајић који је присуствовао прошле године и отварању Шабачке улице у Аргостолију, истакао је да улице симболизују повезивање између људи који живе у ова два града.
Повеља о братимљењу града Шапц и грчког града Аргостолија потписана је у јануару 1995. Године.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'