Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Отворена Лучка улица у Шапцу

22. Мај Отворена Лучка улица у Шапцу
Лучка улица и портал за Луку Шабац данас су свечано отворени. Пре пуштања у промет нове саобраћајнице, окупљенима на отварању, обратили су се градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Милан Стошић, заменик генералног директора компаније „Еликсир Зорка“.
Лучка улица је саобраћајница у коју је Град Шабац уложио близу 100 милиона динара, како би повезао привреднике са реком. Читавој индустријској зони на овај начин биће омогућен несметан речни, али и железнички транспорт.

Градоначелник Зеленовић је истакао да је ова инвестиција једна од најважнијих у овом кругу у инфраструктуру.
-Ова улица треба да омогући свим фирмама да на најјефтији и најбржи начин обаве потребан транспорт. Саобраћајница доводи целу индустријску зону до луке и омогућава привредницима да лакше обаве транспорт реком, али и да несметано обаве железнички и друмски транспорт. Веома нам је важно да све компаније, које се настале од старе „Зорке“, могу добро да функционишу. Оно што ме је посебно обрадовало је вест да ће овде, у Источној индустријској зони, бити озидана бар једна нова фабрика, рекао је градоначелник и додао да је Град задржао старе саобраћајнице да би био омогућен несметан транспорт свим привредницима у граду.
-Сви плански документи у граду су подређени развоју. А развој не може да се деси ако са једне стране немате компаније, а са друге стране људе који у тим компанијама раде. Наша је идеја да компаније зараде више, а да запослени добију веће плате. Са оваквом саобраћајницом и операторством у луци постајемо интересантни новим, потенцијалним инвеститорима. Представници свих нових фимри, а подсетићу, од ове године је то 14 нових компанија, су питали да ли постоји могућност транспорта реком, истакао је Зеленовић.

Милан Стошић, заменик генералног директора „Еликсир Зорка“, каже да њиховој фирми, као лучком оператеру, много значи нова и модерна саобраћајница.
-Пролаз кроз ову саобраћајницу омогућиће краће манипулације, већи проток, повећање капацитета и утиче на размишљања о проширењу делатности. Лука се може користити и у друге послове и јавно експлоатисати. Више од 100 камиона се у току дана нађе на овој деоници, тако да много значи и сигнализација која је постављена уз нов пут, истакао је Стошић и најавио могућност да „Еликсир Зорка“ у наредном периоду купи фирму „Зорка обојена металургија“.

Испред улице постављен је и портал са називом луке, а инспирацију за дизајн архитекта Бојан Алимпић пронашао је у индустријској архитектури Зорке. Портал подсећа на кулу Зорке са сатом.
Овом саобраћајницом дневно прође више од 200 камиона, док је капацитет луке милион тона годишње. Прошлогодишњи претовар био је 300 хиљада тона.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'