Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Отворен Тренинг центар Шабац

30. Новембар Отворен Тренинг центар Шабац
У Шапцу је отворен Тренинг центар, у оквиру Пројекта „Подршка развоју образовања и запошљавања“ (SEED STEP II), који се финансира средствима Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritet.

Локално партнерство за запошљавање Града Шапца, које чине Привредни савет и Савет за запошљавање, предложило је пројектне идеје „оne stop shop“ за запошљавање младих, радионицу за едукацију за рад на CNC машинама и радионицу за шивење и обраду коже. Искуства Локалног партнерства за запошљавање, као пример добре праксе, Шабац размењује са општинама Апатин, Кула, Владичин Хан и Сурдулица.

Пројектне идеје Локалног партнерства за запошљавање представљају основне идеје Пројекта „Подршка развоју образовања и запошљавања“, чији је циљ промоција запошљавања и самозапошљавања жена и младих у Шапцу, кроз подстицање сарадње локалне самоуправе, Националне службе за запошљавање, пословног сектора и осталих релевантних субјеката у оквиру партнерства за запошљавање.

За радове и набавку опреме за едукацију за рад на CNC симулаторима из Пројекта “SEED STEP II“ опредељено је 42.000 евра.
Град Шабац је за потребе Тренинг центра доделио зграду на коришћење Центру за стручно усавршавање Шабац који је акредитована институција за образовање одраслих лица и који ће управљати Тренинг центром.
Италијанска фирма „Пасубио“ опремила је једну радионицу машинама за обраду коже, а вредност те инвестиције је 7.500 евра.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да ће Шапчани који савладају вештине у Тренинг центру имати прилику да зарађују више.

-Људи из Шапца сада могу да се обуче за вештине за које постоји потреба у готово свакој фирми у Шапцу. Онај ко зна и поседује ове вештине зарађује више новца, томе служи овај Тренинг центар, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Амбасадор Аустрије рекао је да је помоћ при отварању Тренинг центра конкретна помоћ Србији на путу ка Европској унији.

-Аустрија спада међу највеће инвеститоре у Србији и наше фирме су веома заинтересоване да наставе свој рад овде. Управо зато јесмо заинтересовани за подршку свим пројектима који имају за циљ побољшавање запошљавања у Србији. Овакав Тренинг центар је важан део тог плана и управо овде имамо једну аустријску фирму које је остварило врло блиску сарадњу а то је фирма Монди. Аустрија снажно подржава Србију на њеном путу у Европску унију. Подржавамо је у политичком смислу али желимо да то учинимо и конкретним пројектима због тога нам је веома важно да подршку добије и један центар као што је Тренинг центар у Шапцу. Већа стопа запослености, нарочито запослености међу младим људима важна је за целу ову регију и за целу Србију, казао је Николаус Лутероти.

Отварању Тренинг центра у Шапцу присуствовали су и амбасадор Белгије у Србији, представници Трговинског одељења Аустријске амбасаде, представници партнера на пројекту, шабачки привредници и представници Градске управе града Шапца.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
24. Април 2019.

Радови у Алексе Шантића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Алексе Шантића ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'