Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Отворен 61. Октобарски салон у Шапцу

13. Октобар Отворен 61. Октобарски салон у Шапцу
У Народном музеју у Шапцу синоћ је отворен 61. Октобарски салон. На овогодишњи конкурс пристигло је 230 радова од 181 аутора, а жири који су чинили проф. др Александар Лека Младеновић, Дејан Ђорић, ликовни критичар и Татјана Марковић, виши кустос, изабрали су 95 радова од 84 аутора за овогодишњу поставку.
На свечаном отварању Октобарског салона говорили су Игор Марсенић, члан Градског већа града Шапца задужен за културу, Марко Бингулац, директор Народног музеја у Шапцу и Татјана Марковић, виши кустос Народног музеја и чланица жирија.
У категорији сликарства награђен је Владимир Војводић за слику „Ламент далекој киши“, у категорији скулптуре награду је добио Милорад Павић за дело „Портрет Јелене“, док је Бранко Раковић награђен у категорији графике за остварење „Десети круг кретања“.
Традиционално признање Октобарског салона, награда “Игор Белохлавек“, ове године додељена је Милошу Благојевићу за скулптуру „Време“. Ова награде се додељује младом аутору и тиме стиче могућност за приређивање самосталне изложбе.
Октобарски салон у Шапцу је најстарији у Србији и једини догађај који се одржава у континуитету од настанка. Изложба је отворена до 12. новембра.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'