Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Основци на бесплатном курсу програмирања у Стартиту

16. Март Основци на бесплатном курсу програмирања у Стартиту
Ученици основних школа, на тродневном курсу програмирања који је јуче почео у Стартит центру Шабац, уче како да праве игрице у програмском језику Scratch. Курс је бесплатан и намењен је ученицима од трећег до осмог разреда осноне школе.
Програмски језик Scratch омогућава стварање интерактивних медијских садржаја као што су приче, цртаћи и игре. Корисници могу делити садржаје и међусобно сарађивати на стварању нових, чиме се омогућава да се деца непрекидно креативно изражавају и уче како да системски мисле и примењују основна знања из рачуноводства.
Током тродневног курса ђаци ће савладати елементе овог програмског језика, чиме се оспособљавају да тумаче Scratch и користе га да стварају своје програме, анимације и игре.
Циљ програма је да свако дете до краја радионице уз помоћ предавача састави своју игру. Предавач је Ранко Трифковић, новинар, писац за игре, гејм дизајнер и продуцент.
Стартит центар Шабац отворен је првог марта у Шапцу у згради Навипа (Карађорђева 27) са циљем да буде место знања, иновација и инспирације, где се сусрећу и заједно раде програмери, дизајнери, маркетери, предузетници, а сви са истим циљем - да поделе знање и да заједно стварају нове пројекте.
Наредни догађај у шабачком Стартиту заказан је за четвртак 22. марта у 18 часова када ће бити одржано предавање “Како до посла”. Посебана пажња на овом предавању биће усмерена на квалитетној употреби друштвене мреже Linkedin, кључне платформе за проналазак посла.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'