Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Основана Асоцијација слободних одборника

23. Фебруар Основана Асоцијација слободних одборника
У Скупштини општине Стари град данас је званично основана Асоцијација слободних одборника, којoj је приступило 687 одборника из Србије, међу којима су потписници и одборници из Шапца. Пре почетка оснивачке Скупштине Асоцијације, одборници су потписивали Споразум са народом.

Присутнима су се обратили одборници Никола Јовановић, Гордана Маринковић Савовић, Драгана Ракић и Дејан Чокић.
Након обраћања одржан је радни део састанка на ком је усвојен Манифест Асоцијације слободних одборника и изабрани су чланови координационог тела.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поздравио је оснивање Асоцијације слободних одборника и подсетио на боравак предстаника општина Параћин и Чајетина и Града Шапца у Стразбуру на ком су на седници Конгреса регионалних и локалних власти Савета Европе говорили о стању демократије у Србији. Указао је на претње и уцене којима су изложене средине у којима није на власти Српска напредна странка и одборници у тим локалним самоуправама.
-Тада је 443 одборника потписало да се на њих врши нека врста притиска, а данас их је 687 и очекујем да ће их бити још више. Ти људи који представљају грађане су свесни да нешто мора да се промени у срединама у којима живе. Централизација коју је спровео Александар Вучић је довела до тога да ниједна општина у Србији нема новац на који има право по закону. То неће донети ништа добро градовима и општинама, јер они неће моћи да се развију. Зато морамо да учинимо значајан искорак. То што имамо потписан Споразум са народом је први добар иницијални корак. Циљ оснивања Асоцијације је да се заштите права грађана, да се укаже на претње Вучићевог режима, да се пружи одговарајућа правна подршка одборницима који су опозиција Српској напредној странци и да сви заједно радимо на оставарењу заједничког циља - да се поштује Европска повеља о локалној самоуправи. Да сваки град у Србији има права на своју политичку, финансијску и административну независнот, рекао је Зеленовић.

Он сматра да нико не може да одбије иницијативу која стигне од оволико потписаних одборника, који су најнепосреднији представници грађана Србије. Додао је да опозициони одборници који су приступили Асоцијацији желе бољи живот у својим локалним самуправама, живот без уцена и притисака, и да је сигуран да ће из дана у дан све више представника грађана приступити Асоцијацији слободних одборника.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
20. Мај 2019.

Раскопавања у улици војводе Мишића

Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац" вршити раскопавање површине јавне намене тротоара од бехатона, у улици ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'