Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

ОШ “Ната Јеличић” добија модерну фискултурну салу

29. Мај ОШ “Ната Јеличић” добија модерну фискултурну салу
У Основној школи “Ната Јеличић” у току је изградња фискултурне сале коју ова школа чека 60 година. Изградњу сале финансира Град Шабац са више од 40 милиона динара, а радови ће бити завршени у наредних шест месеци.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је данас ОШ “Ната Јеличић” са начелницом Одељења за друштвене делатности Татјаном Марковић.
Он је том приликом рекао да се дуго чекало на државне пројекте, али да је Град одлучио да изградњу сале финансира из локалног буџета, јер, како је навео, Град има новца да плати инфраструктурне пројекте упркос дугу Државе према Граду од 30 милиона евра али “нема времена да више било кога чека”.
-Ја сам грађанима Шапца и родитељима деце која иду у ову школу, још пре три године обећао да ћемо изградити спортску салу. У међувремену смо чекали један државни пројекат, други државни пројекат, један позив Владе, други позив Канцеларије за јавна улагања... Пошто се ништа од тога није десило ми немамо више времена да било шта чекамо. Одлучили смо да својим новцем прво платимо пројекат, у договору са школом и њиховим потребама, и обезбедимо оно што је могуће на овој локацији - и ево радови су сад почели. Обезбедили смо више од 40 милиона динара да се изгради спортска сала, верујем на корист деци која иду у ову школу, колектива школе и грађана чија деца иду у Натину школу. Верујем да је то добар пут. Немамо ми никаквог времена да више било кога за било шта чекамо, нити смо икад икога нешто молили. Ово су наше паре, обезбедили смо их у буџету. Иако нам држава дугује 30 милиона евра ми имамо довољно новца да радимо путеве, улице, спорстке обејкете а ево и школске сале, рекао је градоначелник Зеленовић.
Начелница Одељења за друштвене делатности Татјана Марковић објаснила је да ће ОШ “Ната Јеличић добити једну од најмодернијих фискултурних сала у Шапцу.
-Осим радова на изградњи фускултурне сале ми ћемо се потрудити да читав овај комплекс поприми изглед савременог простора у ком ће деца, не само да се баве физичком активношћу него да на један посебан начин и уживају. Потрудићемо се да простор испред хале буде уређен, и пополчан. Читав простор хале је рађен по принципа савремене архитектуре и самим тим је другачији од сличних простора у нашем граду а ми желимо да то буде место у ком ће ученици моћи заиста да уживају, казала је начелница.
Директор Основне школе “Ната Јеличић истакао је да је читав колектив школе задовољан што су решили дугогодишњи проблем са недостатком сале.
-Школа има 614 ученика у матичној школи и ово је неопходан објекат за извођење физичког васпитања. До сада је настава извођена у учионицама, али на срећу свих нас дошао је крај томе. До краја године ћемо имати један нов и модеран објекат, рекао је директор ОШ “Ната Јеличић” Зоран Старчевић.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Јул
10.

Забрана саобраћаја у Карађорђевој и Занатлијској

Због извођења радова на реконструкцији пута у Улици Карађорђева у ...

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Март 2020.

Забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића

Обавештавамо грађане да ће бити забрањен саобраћај у Улици Милутина Бојића у Шапцу, од раскрснице са Улицом Војислава Илића до раскрснице са Улицом Леонарда Да Винчија, у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'