Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Одржана 21. седница Скупштине града Шапца

04. Април Одржана 21. седница Скупштине града Шапца
На 21. заседању Скупштине града Шапца одборници су усвојили Одлуку о учешћу Града у поступку продаје и куповине стечајног дужника као правног лица, предузећа „Зорка стандард“ д.о.о. у стечају. Имовину којом располаже стечајни дужник чине: нови и стари паркинг, нова улица, фудбалски терен и терени за мале спортове.
Разматран је и усвојени Закључак о усвајању годишњег извештаја о раду Савета за здравље града Шапца за 2017. годину. Чланом 42. Закона о пацијентима, предвиђено је да Савет за здравље, образован у јединици локалне самоуправе, у складу са законом којим се уређују јединице локлане самоуправе, поред задатака одређених статутом, подноси годишњи извештај о свом раду и предузетим мерама надлежном органу јединице локлане самоуправе, Министарству здравља и Заштитнику грађана. На данашњој седници Скупштине града за председника градског Савета за здравље града именован је др Јован Ћирић.
Усвојено је Решење о утврђивању назива улице „Амиџа, Бора, Дејан и Сретан“, деонице која се налази између улица Краља Петра Првог и др Андре Јовановића. Улица је названа по члановима новинарске екипе из Шапца, који су убијени на Банији, 9. октобра 1991. године. За овај назив улице одобрење је дало и Министарство државне управе и локалне самоуправе.
Одборници у градском парламенту су на 21. заседању разматрали и усвојили Предлог одлуке о одређивању оспособљених и овлашћених правних лица од посебног значаја за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама за Град Шабац и Предлог одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде и пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода.
Усвојена је и Одлука о изменама и допунама одлуке о радном времену угоститељских, занатских и трговачких објеката на територији Шапца. Изменама Одлуке се односи на извођење музичког садржаја, без употребе електричних уређаја за појачавање звука, у летњим баштама, радним данима до поноћи, а викендом до један сат после поноћи.
На данашњем заседању усвојено је Решења о давању сагласности на на одлуку о усвајању статута Предшколске установе „Наше дете“ Шабац.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
18. Фебруар 2019.

Радови у улици војводе Вука

ЈКП „Водовод-Шабац“ врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Војводе Вука број 14. због због поправке канализационе цеви у периоду од 18. до 22. фебруара 2019. године ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'