Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Одржана 21. седница Скупштине града Шапца

04. Април Одржана 21. седница Скупштине града Шапца
На 21. заседању Скупштине града Шапца одборници су усвојили Одлуку о учешћу Града у поступку продаје и куповине стечајног дужника као правног лица, предузећа „Зорка стандард“ д.о.о. у стечају. Имовину којом располаже стечајни дужник чине: нови и стари паркинг, нова улица, фудбалски терен и терени за мале спортове.
Разматран је и усвојени Закључак о усвајању годишњег извештаја о раду Савета за здравље града Шапца за 2017. годину. Чланом 42. Закона о пацијентима, предвиђено је да Савет за здравље, образован у јединици локалне самоуправе, у складу са законом којим се уређују јединице локлане самоуправе, поред задатака одређених статутом, подноси годишњи извештај о свом раду и предузетим мерама надлежном органу јединице локлане самоуправе, Министарству здравља и Заштитнику грађана. На данашњој седници Скупштине града за председника градског Савета за здравље града именован је др Јован Ћирић.
Усвојено је Решење о утврђивању назива улице „Амиџа, Бора, Дејан и Сретан“, деонице која се налази између улица Краља Петра Првог и др Андре Јовановића. Улица је названа по члановима новинарске екипе из Шапца, који су убијени на Банији, 9. октобра 1991. године. За овај назив улице одобрење је дало и Министарство државне управе и локалне самоуправе.
Одборници у градском парламенту су на 21. заседању разматрали и усвојили Предлог одлуке о одређивању оспособљених и овлашћених правних лица од посебног значаја за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама за Град Шабац и Предлог одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде и пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода.
Усвојена је и Одлука о изменама и допунама одлуке о радном времену угоститељских, занатских и трговачких објеката на територији Шапца. Изменама Одлуке се односи на извођење музичког садржаја, без употребе електричних уређаја за појачавање звука, у летњим баштама, радним данима до поноћи, а викендом до један сат после поноћи.
На данашњем заседању усвојено је Решења о давању сагласности на на одлуку о усвајању статута Предшколске установе „Наше дете“ Шабац.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
16. Април 2019.

Радови у Масариковој улици

Градска управа Града Шапца, Одељење за инспекцијске и комунално-стамбене послове, обавештава грађане да ће ЈКП „Водовод-Шабац“ вршити раскопавање површине јавне намене у ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'