Актуелности

Прочитајте актуелности града Шапца

Одржана 16. седница Скупштине града Шапца

14. Септембар Одржана 16. седница Скупштине града Шапца
Одборници Скупштине града Шапца су на 16. седници усвојили Одлуку о оснивању буџетског фонда за лечење деце од тешких и ретких болести, чији су циљеви помоћ деци у лечењу тешких и ретких болести у здравственој установи (у земљи и иностранству), у кућним условима и установама социјалне заштите, новчана помоћ при куповини лекова и помагала, као и у поступку рехабилитације. Одлуком су утврђени време за које се Фонд за лечење деце оснива, управљање Фондом, извори финансирања Фонда и коришћење средстава.
Говорећи о важној градској одлуци, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић казао је да ће одлуке о томе како ће бити распоређена средства из овог Фонда доносити Савет за здравље града Шапца.
-О томе ни ја, ни један други политичар, нити можемо, нити смемо да доносимо долуке. Савет за здравље је надлежно тело и они ћу у својим даљим корацима, кроз првилнике, утврдити како ће се та одлука спроводити. Захвалан сам свим одборницима што су подржали Одлуку о оснивању фонда за лечење деце, јер је тиме показано да је у Шапцу развијена свест о бризи о најмлађима, посебно оној деци којима је потребна помоћ у лечењу. Град Шабац за социјалну заштиту издваја шест одсто свог буџета, и кроз различите програме помажемо свима којима је помоћ потребна, подсетио је Зеленовић.
Градоначелник је напоменуо и да Шабац има најмањи број запослених у јавном сектору и да поред тога пружа најбољу услугу својим суграђанима, а да је доказ за то потврда коју је Шабац добио од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као град који најбрже издаје грађевинске дозволе.
На данашњој седници Скупштине града Шапца усвојена је и Одлука о изменама и допунама одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему јавног сектора града Шапца.
Одборници су усвојили и извештаје о пословању јавних предузећа и дали сагласности на одлуке о расподели добити.
Усвојени су и предлози решења о давању сагласности на одлуке о изменама и допунама статута установа културе, предлози планова регулације, именовања директора јавно-комуналних предузећа и предлози разрешења и именовања надзорних, управних и школских одбора.
На данашњој седници Скупштине града Шапца именовани су директори јавних предузећа. Александар Продановић за директора ЈКП „Топлана-Шабац“ Шабац, а Снежана Ђокић за директора ЈКП „Стари град“ Шабац. За директора ЈКП „Водовод-Шабац“ именована је Даниела Ловрин Гавриловић, Милан Васић за директора ЈП „Инфраструктура Шабац“, док је др Јасмина Станковић именована на место директора Дома здравља „Др Драга Љочић“.

Пишите нам

Уколико имате сугестије, предлоге, утиске, похвале, али и жалбе или молбе, пишите нам. Ми ћемо дати све од себе да вам одговоримо у најкраћем могућем року.

pen
Пошаљи

Актуелни догађаји

Август
02.

Мишарске свечаности

Више информација

Сервисне информације

Све важне информације на једном месту

service info
11. Јул 2018.

Радови у улици Жике Поповића

Предузеће за Телекомуникације „ТЕЛЕКОМ СРБИЈА“ а.д. Извршна јединица Шабац врши раскопавање површине јавне намене у Шапцу, у улици Жике Поповића у близини грађевински ...

Више информација

Адресар

Погледајте телефонски именик града Шапца

Address

Контакт

Попуните контакт формулар или нас директно контактирајте путем наведених телефона

Господар Јевремова 6
15000, Шабац
Република Србија
015/346-711
015/364-100
Пошаљи

E-маил листа

ПРИЈАВИТЕ СЕ НА НАШУ Е-МАИЛ ЛИСТУ И БУДИТЕ ОБАВЕШТЕНИ О НОВОСТИМА У НАШЕМ ГРАДУ.

Унесите тражени појам и притисните 'ентер'